zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht krijgt ook een ondernemersfonds van de winkeliers zelf

16 december 2014

DORDRECHT – De gemeenteraad heeft met meerderheid van stemmen een Ondernemersfonds ingesteld. Winkeliers in het centrum betalen een soort reclamebelasting om zo de stad positief op de kaart te zetten. Het plan heeft veel voeten in de aarde gehad, maar uiteindelijk was er een meerderheid voor van Beter voor Dordt (BVD), PvdA, CDA en Christenunie/SGP.. Het fonds is bedoeld voor de winkeliers zelf om hun stad op de kaart te zetten.

Bericht RTV Rijnmond:

Ondernemers in de Dordtse binnenstad moeten vanaf komend jaar reclamebelasting gaan betalen. Dat heeft de Dordtse gemeenteraad dinsdag besloten.


De opbrengst zal worden gebruikt voor het betalen van activiteiten en evenementen. De gemeente Dordrecht legt er jaarlijks 65-duizend euro bij.

Beter voor Dordt, CDA en de fractie ChristenUnie/SGP zijn met de PvdA voorstander van invoering. De vierde coalitiepartij, de VVD, is met de andere oppositiepartijen tegen.

Al zeven jaar woedt in Dordt een discussie over de (on)wenselijkheid van de invoering van de nieuwe belasting. Tegenstanders zijn principieel tegen het opleggen van de belasting of vinden het draagvlak te klein. Volgens onderzoek is 53% van de ondernemers voorstander.

Voorstanders wijzen op het afbrokkelend collectief belang als gevolg van zogenoemde ‘free riders’. Dat zijn ondernemers die, bijvoorbeeld via een winkeliersvereniging, niet meebetalen aan activiteiten, maar er wel van profiteren.

De nieuwe reclamebelasting moet naar draagkracht betaald worden door alle ondernemers in de Dordtse binnenstad. Vanuit het te vormen geldpotje worden zowel activiteiten op straatniveau als evenementen in het hele stadscentrum bekostigd.

Lees meer over:

ondernemersfonds winkeliers
Deel dit bericht met je vrienden!