zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

De Hoop breidt in Dordrecht afkicken volgens DETOX mogelijkheden uit

16 december 2014

DORDRECHT - De capaciteit van de laagdrempelige DETOX afdeling van de Hoop in Dordrecht is verdubbeld van 14 tot 28 plaatsen. Het zogeheten afkicken gebeurt aan de Spuiweg. De Hoop deelt de info in het blad van alle vrienden. Naast alle bezuinigingen waar de Hoop GGZ mee te maken heeft, is dit prachtig nieuws, aldus de tekst in het blad:

Motivatietraject bij Crosspoint
Ben je afhankelijk van alcohol of drugs en heb je een veranderwens, maar weet je nog niet hoe dat zou moeten? Vraag je je af of het voor jou wel haalbaar is om te veranderen? Of heb je een specifieke detox nodig? Dan kun je terecht bij Crosspoint, het motivatiecentrum van De Hoop. Bij Crosspoint is plaats voor veertien personen.

Doel
Het doel van je verblijf in Crosspoint is je wens om middelenvrij te leven om te zetten in concrete stappen.

Je komt in aanmerking voor het motivatietraject als je:

  • afhankelijk bent van drank of drugs
  • een lerende houding hebt of wilt ontwikkelen 
  • een ziektekostenverzekering hebt
  • geen overheersend psychiatrisch probleem hebt.

Ook als je in aanraking bent gekomen met justitie, kun je bij Crosspoint terecht.

Mee-opnemen van kinderen
Misschien heb je een of meer kinderen en laat je de zorg voor hen niet graag aan anderen over terwijl je in behandeling bent. Bij Crosspoint bestaat in sommige gevallen de mogelijkheid om je kind(eren) mee op te laten nemen. Tijdens de intake bespreken we die mogelijkheid met je.

Christelijk
De Hoop is een christelijke organisatie. De hulp die je bij Crosspoint krijgt, is gebaseerd op Bijbelse principes. We geloven dat je waardevol bent in Gods ogen en dat genezing en herstel mogelijk is. Christen zijn of willen worden is geen voorwaarde om bij De Hoop te worden geholpen.

Behandeling
Bij Crosspoint bieden we je een veilige plek waarin je kunt nadenken over je toekomst. Samen met jou proberen we meer zicht te krijgen op je afhankelijkheid en de oorzaken en gevolgen daarvan. Op basis van deze inzichten gaan we samen met jou op zoek naar een passende vorm van vervolghulp waar je verder kunt werken aan je doelen ten aanzien van je afhankelijkheid. Deze vervolghulp kan binnen of buiten De Hoop plaatsvinden. Daarnaast biedt Crosspoint ook een plek voor detoxificatie (ontgifting) van drugs of alcohol als je hiervoor in aanmerking komt.

Crosspoint is de enige verslavingszorg-locatie van De Hoop waar cliënten mogen roken. Hiervoor is een speciale rookruimte aanwezig. Cliënten die roken worden sterk aangeraden te stoppen, omdat roken ook een verslaving is.

Behandelduur
Je kunt maximaal drie maanden bij Crosspoint verblijven.


Locatie
Motivatiecentrum Crosspoint bevindt zich op de Spuiweg aan het Hofje de Hoop 1 te Dordrecht.

Bezoekregeling
Nadat je twee weken bij De Hoop bent opgenomen, mag je bezoek ontvangen. Je partner en kind(eren) mogen je één keer per week bezoeken. Deze bezoeken kunnen alleen plaatsvinden als je hiervoor van tevoren schriftelijk toestemming hebt gegeven. Voorafgaand aan het bezoek heeft de bezoeker een telefonisch gesprek met een medewerker van Crosspoint.

Financiën 
Je behandeling wordt grotendeels vergoed door de zorgverzekeraar. Hiervoor heb je een verwijsbrief nodig van je huisarts. Houd daarnaast rekening met een eigen (jaar)risico van je verzekering. Neem voor informatie over de hoogte van je eigen risico contact op met je zorgverzekeraar.

Aanmelden  
Wil je je aanmelden of wil je meer weten over de aanmeldprocedure? Klik dan hier. Vóór je opname ontvang je een brief waarin staat wat je mee moet nemen en waar je wordt verwacht.

 

Lees meer over:

de hoop detox
Deel dit bericht met je vrienden!