vrijdag 18 juni 2021

Alles over Dordrecht

Nieuw contract hulpmiddelen biedt keuzevrijheid

16 december 2014 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN -  De komende drie jaar worden hulpmiddelen zoals rolstoelen, scootmobielen en tilliften geleverd door drie leveranciers. De Sociale Dienst Drechtsteden heeft daarvoor contracten afgesloten met Meyra Retail & Services BV, Harting-Bank BV en Welzorg Nederland BV. Vanaf 1 januari 2015 kan er gekozen worden uit een van deze leveranciers. Bestaande klanten kunnen, als zij dat willen, in augustus 2015 overstappen naar een van de leveranciers.
 
De huidige contracten lopen eind dit jaar af. Daarom is afgelopen zomer een aanbesteding gestart voor de levering van hulpmiddelen in de Drechtsteden. De leveranciers zijn gekozen op basis van kwaliteit en prijs. Meyra en Welzorg zijn nieuwe leveranciers in de Drechtsteden. Het huidige Emcart gaat verder onder de naam Medipoint Harting-Bank. Op 15 december 2014 zijn de contracten officieel ondertekend.
 
Veranderingen voor klanten
Bestaande klanten worden gelijk verdeeld over de drie leveranciers. Het grootste deel van de klanten van het huidige Emcart blijft bij hun leverancier. Een derde deel van deze klanten wordt aan de andere twee leveranciers toegewezen. Ook bestaande klanten hebben keuzevrijheid en kunnen, als zij dat willen, in augustus 2015 overstappen naar een van de andere leveranciers. Iedereen blijft zijn hulpmiddel(en) houden en aan de hulpmiddelen zelf verandert niets. De nieuwe leveranciers nemen de hulpmiddel(en) vanaf 1 januari 2015 over van de huidige leveranciers.

Deel dit bericht met je vrienden!