maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Provincie Zuid-Holland bekrachtigt nieuwe bijdrage aan driehoek Kinderdijk-Dordrecht-Biesbosch

12 december 2014 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Nieuwe miljoenenimpuls voor de Waterdriehoek. De provincie Zuid-Holland draagt ruim 3 miljoen euro bij aan de verdere ontwikkeling van de Waterdriehoek, het gebied tussen Kinderdijk, Dordrecht en de Biesbosch. Provinciale Staten hebben deze bijdrage op 10 december bekrachtigd. De financiering is onder meer bestemd voor de ontwikkeling van een nieuw bezoekerscentrum en een complete herinrichting van de entreezone van het Werelderfgoed Kinderdijk. Bovendien wordt er geïnvesteerd in het opknappen van de Zuidelijke insteekhaven en nieuwe steigers en recreatievoorzieningen in de binnenstad van Dordrecht, betere mogelijkheden om van Dordrecht naar de Biesbosch te kunnen varen en een aanpak om meerdere kleine bijzondere verblijfsaccommodaties in de Biesbosch te realiseren.

De bijdrage van de provincie Zuid-Holland, afkomstig uit het ‘Uitvoeringsprogramma Groen’ en de ‘Erfgoedlijn Waterdriehoek’ maakt deel uit van een omvangrijker investeringspakket waaraan veel andere organisaties bijdragen. De investeringen zijn het gevolg van een effectieve regionale aanpak van tien partners die de Waterdriehoek toegankelijker en aantrekkelijker willen maken. De samenwerkende partners zijn Waterbus BV, de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, het Parkschap Nationaal Park De Biesbosch, de gemeenten Dordrecht, Molenwaard en Alblasserdam, de regio Drechtsteden, de Provincie Zuid-Holland, Dordrecht Marketing en VVV Zuid-Holland Zuid. De samenwerking heeft al eerder geld opgeleverd voor onder meer een snelle waterbusverbinding tussen Rotterdam, Kinderdijk, Dordrecht en de Biesbosch, betere fiets- en wandelroutes, een rondvaartboot voor Kinderdijk, restauratie van de molens op Kinderdijk, de watertoren in Zwijndrecht en de kraanbaan op de stadswerven in Dordrecht, ontwikkeling van arrangementen en een gezamenlijke marketingaanpak van de (iconen van de) Waterdriehoek. Ook zijn er dertig ondernemers opgeleid tot ‘ambassadeur’ van de Waterdriehoek. De projecten waarvoor de nieuwe bijdrage bestemd is, worden in 2015 en 2016 uitgevoerd.

Bijgevoegde foto:
De partners van de Waterdriehoek. Van links naar rechts: Erik Zindel (directeur VVV Zuid-Holland Zuid), Cees van der Vlist (directeur/bestuurder Stichting Werelderfgoed Kinderdijk), Bert van de Burgt (bestuurslid Bestuurscommissie Biesbosch), Gerben Baaij (directeur Dordrecht Marketing), Piet Sleeking (wethouder gemeente Dordrecht), Han Weber (gedeputeerde provincie Zuid-Holland), Fatih Özdere (wethouder gemeente Molenwaard), Arjan Kraijo (wethouder gemeente Alblasserdam) en Gerbrand Schutten (directeur Waterbus BV). 

Deel dit bericht met je vrienden!