woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Bioloog Freek Vonk legde basis voor zijn liefde voor dieren op eiland van Dordrecht

6 december 2014

DORDRECHT – Bioloog Freek Vonk (31) heeft de basis voor zijn liefde voor dieren op het eiland van Dordrecht gelegd. Zijn kennis zal vrijdagavond 12 december uitmonden in DWDD university vanaf half negen op NPO 1.

Freek  was als kind al dol op dieren. In en rondom zijn  geboortestad Dordrecht viste hij kikkers en donderkopjes uit  de sloot. Hij kocht zijn eerst slang op zijn zestiende en een jaar later had hij er honderd in huis en zijn geld ging op aan beesten, voer en boeken. Freek Vonk studeerde toen ook al in Dordrecht.

Tot zijn achttiende jaar doorliep hij het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs in Dordrecht en door zijn succesvolle opleiding aan het Titus Brandsma College verschafte hij zich toegang tot de universiteit van Leiden. Hij bleef echter een Dordtse bioloog, die wellicht zo ook nog kan worden genomineerd als Dordtenaar van het jaar 2014.

 

 

(persbericht)

DWDD UNIVERSITY PRESENTEERT: ‘GIF’ DOOR FREEK VONK.

H

Helaas zijn alle kaarten helemaal uitverkocht: regulier én combi.


In een nieuwe editie van DWDD University geeft bioloog Freek Vonk een hoorcollege over zijn expertise: gif. De Gashouder op het Amsterdamse Westergasterrein wordt omgetoverd tot een gigantisch biologielokaal waarin Vonk vertelt over zijn meest hachelijke avonturen, het belang van giftige dieren en de medische implicaties van hun kostbaarste bezit.

Om iedereen bij de les te houden neemt hij een flink aantal angstaanjagende, giftige dieren mee naar het college. ‘DWDD University presenteert: Gif, door Freek Vonk’ is vrijdag 12 december om 20.30 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

Freek geeft het vijftig minuten durende hoorcollege voor elfhonderd aanwezigen en uiteraard de kijkers thuis. Freek: “Ik ben al tientallen jaren gefascineerd door de wereld van giftige dieren en sta altijd te popelen om mensen daar enthousiast voor te maken. Elk jaar vallen er honderdduizenden doden door giftige dieren, maar dat er minstens zoveel mensen juist hun leven te danken hebben aan gif weet bijna niemand. Daar wil ik met dit college graag verandering in brengen.”

Freek Vonk is doctor in de biologie en research fellow bij Museum Naturalis in Leiden. Hij heeft een aantal tv-programma’s gepresenteerd en is regelmatig te zien in De Wereld Draait Door.

DWDD University is een leergierig filiaal van VARA’s De Wereld Draait Door, dat op onregelmatige tijden wordt geopend om de wondere, doordraaiende wereld beter te leren begrijpen. Eerder gaven professor Robbert Dijkgraaf, internetjournalist en –ondernemer Alexander Klöpping en meester-kok Robert Kranenborg een college.

‘DWDD University presenteert: Gif, door Freek Vonk’, vrijdag 12 december om 20.30 uur bij de VARA op NPO 1.

 

Lees meer over:

freek vonk dwdd
Deel dit bericht met je vrienden!