maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Struinen en kokkerellen in de Biesbosch

5 december 2014 (door Eva Baars)

DORDRECHT - Op zaterdag 13 december organiseert Groen doet goed weer twee nieuwe gratis activiteiten in de Biesbosch: Kokkerellen en het Pietje Pijlspel. De activiteiten vinden zowel ’s ochtends als ’s middags plaats en zijn gratis toegankelijk voor Dordtse kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud.

Lekker kokkerellen met producten uit de Biesbosch. Kan dat? Ja, dat kan en dat is nog lekker ook! Ga zaterdag 13 december bij StayOkay aan de slag met allerlei bijzonder producten uit de natuur en maak er de lekkerste dingen van. Wat je klaargemaakt hebt, mag je daarna natuurlijk opeten. Houd jij meer van lekker speuren en door de bossen struinen? Doe dan mee aan het Pietje Pijlspel bij het Biesboschcentrum. Dit is een actief doe- en vraagspel waarbij je gekleurde pijlen volgt en allerlei opdrachtjes uitvoert. Je mag natuurlijk ook aan allebei de activiteiten meedoen, ze vinden zowel ’s ochtends om 10.00 uur als ’s middags om 13.00 uur plaats. Wil je meedoen aan een van de activiteiten van Groen doet goed? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar em.baars@dordrecht.nl of te bellen naar 078 – 700 8200. Er rijdt zaterdag 13 december ook een gratis bus vanaf Duurzaamheidscentrum Weizigt naar de Biesbosch. Deze zal om 09.30 uur vertrekken vanaf Van Baerleplantsoen 30 en daar om 15.30 uur weer terugkeren. Een plaatsje in de bus moet je vooraf ook even reserveren.

Groen doet goed is een nieuw programma in Dordrecht dat kinderen kennis laat maken met de natuur door middel van gratis sportieve en educatieve activiteiten in de Biesbosch. Het programma wordt georganiseerd door Duurzaamheidscentrum Weizigt samen met Dienst Gezondheid & Jeugd, Doe ff Gezond, Nationaal Park de Biesbosch, Sportbedrijf Dordrecht, StayOkay Dordrecht en Stichting Hattrick. Alle informatie over het programma en het aanmelden voor de activiteiten staat op www.weizigt.nl/groen-doet-goed.

Deel dit bericht met je vrienden!