zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

Zorg vanaf 2015

26 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De meeste Dordtenaren kunnen zichzelf prima redden. Maar er zijn ook mensen die zorg nodig hebben, bij soms alledaagse dingen als de eigen verzorging, opvoeding, werk en inkomen, het huishouden of vervoer. Dordtenaren die ondersteuning nodig hebben, kunnen daarop rekenen. Of dat nu gaat om meedoen in de samenleving, de ontwikkeling van uw kind, langer zelfstandig wonen of voorzieningen zoals een rollator. Want Dordrecht is en blijft een zorgzame stad.

Vanaf 2015 krijgt de gemeente er een aantal taken bij: de jeugdhulp en extra taken voor maatschappelijke ondersteuning. Dordrecht kiest ervoor om zorg en ondersteuning gebiedsgericht te organiseren in Sociale Teams. Zij zijn dé voordeur voor alle hulp- en ondersteuningsvragen voor Dordtenaren. Laagdrempelig en dichtbij.

Wat verandert er?
Op deze pagina's leest u alles over deze veranderingen en hoe Dordrecht dat organiseert.

Bestaande zorg
Krijgt u nu al zorg of ondersteuning? Hebt u een persoonsgebonden budget (PGB)? Op de pagina Bestaande zorg leest u er meer over.

Sociale Teams
De Sociale Teams worden momenteel opgericht. Bij hen kunt u vanaf 1 januari terecht met uw vragen.

Meer informatie en contact
Voor contactmogelijkheden en meer informatie over de veranderingen in de zorg kijkt u op de pagina Meer informatie en contact.

Lees meer over:

zorg samenleving pgb sociale teams
Deel dit bericht met je vrienden!