donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Online platform Dordrecht van Start gelanceerd

25 november 2014

DORDRECHT - Op dinsdag 25 november is op feestelijke wijze een nieuw online platform gelanceerd: www.dordrechtvanstart.nl. Een website voor toegankelijke crowdfunding, gericht op unieke lokale projecten. De primeur is voor Dordrecht, maar met www.nederlandvanstart.nl kan het platform later worden uitgerold in heel Nederland.

Initiatiefnemer Xandra Hovius van Avant: “We zijn op dit idee gekomen omdat er steeds vaker bij ons werd aangeklopt voor een website voor een goed plan, waarvoor onvoldoende financiering bleek te zijn om van start te kunnen gaan. Het was zo frustrerend om steeds maar weer toe te moeten kijken hoe de mooiste ideeën in de prullenbak verdwenen door geldgebrek. Dus zijn we op zoek gegaan naar een manier waarop we konden helpen om de financiering wél voor elkaar te krijgen.” Aan het platform werd de afgelopen maanden koortsachtig gewerkt.

En om meteen mooie projecten onder de aandacht te kunnen brengen, is samenwerking gezocht met verschillende actieve Dordtenaren, zoals Cor Ardesch, Anton Reker en Erica de Winter. Ook werden Handbalvereniging M.O.K., StOMbP, Dierentehuis Louterbloemen, Burgt Actief, het Blauwe Atelier en Muziektheater Hollands Diep in het geheim gepolst voor het idee. Stuk voor stuk bleken zij enthousiaste voorstanders en inmiddels zijn al hun Dordtse projecten ondergebracht op het platform. Elk project heeft eigen pagina’s, een leuke korte video en een overzicht van de originele – soms zelfs ludieke – tegenprestaties waaruit de helpers van het project kunnen kiezen. Zo geeft Cor Ardesch orgellessen op het Bach-orgel in de Grote Kerk en kun je bij het Platform Duurzaamheid Dordrecht meelopen met een echte imker.

De projecten kunnen bekeken worden op Dordrechtvanstart.nl. Iedereen die een project wil starten, kan zich op de site aanmelden. Hovius: “Je staat er versteld van hoeveel potentieel er in Dordrecht is. Op dit platform kunnen we alle projecten goed in beeld brengen. Wij geloven in de lokale kracht. Van het een komt het ander: als het ene lokale project kan starten, is er weer een andere lokale partij die daarvan meeprofiteert. En we zijn ervan overtuigd dat heel wat betrokken Nederlanders graag willen helpen om deze leuke projecten te laten starten. Vooral door de originele geschenken die als tegenprestatie worden geboden.”

Een project aanmelden is gratis. Het principe is ‘no cure no pay’. Zo kan iedereen zonder risico een project lanceren. Het platform is gestart in Dordrecht, maar staat uiteindelijk open voor projecten uit heel Nederland.

Lees meer over:

duurzaamheid crowdfunding avant
Deel dit bericht met je vrienden!