dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Wintertentoonstelling Dubbeldamse P.K.V. afgelast in verband met maatregelen tegen Vogelgriep

25 november 2014

DORDRECHT - De jaarlijkse wintertentoonstelling  van de D.P.K.V. die van donderdag 27 November t/m zaterdag 29 November 2014 gehouden zou worden, gaat helaas niet door.

De uitbraak van de vogelgriep in Nederland heeft grote gevolgen voor verschillende verenigingen en fokkers, ook voor de DPKV. Door de huidige maatregelen van het ministerie mag er geen pluimvee tentoongesteld worden. De pelsdieren zouden dan over blijven. Enkele fokkers die op hun terrein pluimvee en pelsdieren hebben zouden daardoor ook niet mogen deelnemen aan de tentoonstelling. Het gevolg hiervan is dat er maar een klein aantal pelsdieren tentoongesteld kunnen worden, dit aantal is te klein om de tentoonstelling door te laten gaan.

De tentoonstelling zou plaats vinden op het terrein van het Wellantcollege. Deze locatie heeft diverse verblijven met pluimvee en vele andere dieren. Het risico op een eventuele besmetting en de gevolgen dat dit met zich mee zou brengen zijn voor zowel de school als de DPKV te groot.
Daarom heeft het bestuur van de DPKV besloten om de Wintertentoonstelling af te gelasten.

Lees meer over:

vogelgriep wellant dpkv pluimvee
Deel dit bericht met je vrienden!