Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

VVD brengt regionale ondernemers en mogelijke EU-financiering bij elkaar

17 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Bij de begrotingsbehandeling begin deze week werd de VVD oproep om in Dordrecht meer met open data te gaan doen, unaniem ondersteund door de gemeenteraad. Vandaag wordt hier al ‘handen en voeten’ aan gegeven. Op initiatief van de Dordtse VVD zijn diverse IT-bedrijven uit de regio aanwezig bij een presentatie over de mogelijkheden om via deze open data innovatieve diensten te ontwikkelen mét financiële steun van de EU. De bijdragen lopen uiteen van 10.000 tot maximaal 170.000 euro per project. Er is ook een vertegenwoordiging van de gemeente aanwezig die kennis hebben van de data die er te vinden zijn binnen Dordrecht.

“Hiermee zit de perfecte combinatie tussen kennis van de beschikbare datagegevens en innovatieve IT-ontwikkelaars bij elkaar”, aldus een enthousiaste Maarten Burggraaf, gemeenteraadslid voor de VVD in Dordrecht. “Ik hoop dat dit gaat resulteren in een financiële bijdrage vanuit de EU voor Dordrecht, nieuwe omzet voor onze regionale ondernemers en een verbeterde en goedkopere dienstverlening voor de Dordtenaren.”

VVD Dordrecht zet zich al langer in voor meer open data door de gemeente en met resultaat. Eerder dit jaar is de gemeente op initiatief van de Dordtse liberalen aangesloten bij www.openspending.nl en www.subsidietrekker.nl; initiatieven die zorgen voor financiële transparantie. In september presenteerde de VVD een interactieve fietsdiefstal kaart die zij heeft laten maken op basis van open data van de politie. Vorige maand was er een open data café en werd de website www.dordrechtopendata.nl gelanceerd.

Door meer gemeentelijke data op een gestandaardiseerde wijze te openbaren, kunnen partijen innovatieve producten ontwikkelen. Het levert meer transparantie op over het gemeentebeleid in Dordrecht, maar kan ook een economische stimulans zijn en resulteren in betere dienstverlening die ook een besparing kunnen opleveren voor de gemeente. Meer economische bedrijvigheid en gebruik maken van de kracht van particulier initiatief, dat geeft een Stad die Werkt.

Lees meer over:

VVD economie innovatie
Deel dit bericht met je vrienden!