maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Kees Klok gelooft dat aanval (schaak) spel uiteindelijk succes zal opleveren

14 november 2014

DORDRECHT - Dichter Kees Klok, die geen Stadsdichter van Dordrecht wil worden, is weer gaan schaken bij zijn club de Willige Dame. De vereniging onder voorzitterschap van Cor Paans speelt in poffertjessalon Visser.

Kees Klok combineert zijn schaken even met zijn voetbalclub FC Dordrecht.  Zijn tegenstander bij de schaakclub was Gijs van der Willigen.

Ik ben deze week voor het eerst sinds een tijd weer gaan schaken bij De Willige Dame. Binnen een uur had ik mijn tegenstander van het bord gespeeld. Ik speelde scherp en aanvallend. Met succes, zoals het aanvallende spel van FC Dordrecht uiteindelijk ook weer succes zal opleveren, net als vorig jaar. De scherpte moet er alleen nog iets meer inkomen. Ik speelde niet tegen een van de toppers in de competitie, maar ook niet tegen een van de minsten. Ik zie het als een gunstig voorteken voor de komende wedstrijd van Dordt tegen FC Twente.

De rationalist in mij zegt dat het geloof in voortekenen onzin en flauwekul is, de romanticus probeert zich er toch aan vast te klampen. Een beetje mal ben ik wel. Ik stap altijd links in en uit bed, dan slaap je beter en donder je er niet uit tijdens een wilde droom, en je ziet mij niet snel onder een ladder doorlopen. Rudimenten van de prehistorische geest van de mens. Uit de tijd dat we geloofden dat natuurrampen en enge ziekten werden veroorzaakt door wezens machtiger en mysterieuzer dan onszelf. Geloof, bijgeloof, het irrationele in ons, het kan leiden tot moord en doodslag, of tot vaag gezeve.

PS:

De schaakclub van Kees Klok de Willige Willige is elke dinsdag in poffertjessalon Visser te vinden. Nieuwe deelnemers zijn welkom om 20 uur. De Nieuwe competitie wordt op 6 januari ingeluid met een toernooi. Een week later begint het nieuwe kampioenschap. Kees van 't Hoff - drievoudig kampioen van Zwijndrecht - is na tien van de vijftien ronden opgestoomd naar plek 3 achter de kopgroep Joop de Jong / Hans Berrevoets.

Lees meer over:

kees klok de willige dame
Deel dit bericht met je vrienden!