zondag 27 september 2020

Alles over Dordrecht

Wordt Dordrecht een grote stad of een plattelandsgemeente?

12 november 2014

DORDRECHT – Heerst er in Dordrecht zeker voor jongeren een sfeer van betutteling? Wordt Dordrecht een plattelandsgemeente of kan de stad een grote stad worden?

PvdA-voorman Cor van Verk kruiste daarover in de gemeenteraad tijdens de begrotingsbehandeling de degens met wethouder en politiek leider van het college van b. en w. Piet Sleeking (Beter voor Dordt). Sleeking vond dat er te zwart beeld werd gegeven en dat een positief beeld het imago van Dordrecht juist kan versterken. Hij vond dat jongeren zeker toekomst hebben.

Volgens Van Verk was het verbieden van muziek op straat, naar aanleiding van een incident, juist een voorbeeld van betutteling. Hij noemde ook het verval van de Voorstraat winkelstraat in het middendeel.

De typering zwart beeld kwam nog een keer aan de orde.

Sleeking vond dat de SP bij monde van Ronald Portier ook een te zwart beeld schetste van het sociaal beleid van de gemeente.   De Pvda was dat met de SP niet geheel eens over een zwart sociaal beeld, maar wilde wel praten over de werkwijze en de uitvoeringsproblemen van de sociale dienst. Mensen in de stad met problemen hebben daarmee te maken, aldus Van Verk.

De SP benadrukte dat er voor mensen met een smalle beur - die inkomens en schulden problemen hebben - nodig is om de echte problemen zijn en het te benoemen. Dat heeft volgens Portier niks met stemmentrekken te maken.

Sleeking zei dat Dordrecht juist een ruimhartig kwijtscheldingsbeleid en ouderen van boven de 65 jaar kunnen gratis met de bus mee.  Raadslid Van Antwerpen van Beter van Dordt (BVD) vond dat de weinig problemen bij de sociale dienst niet beeldbepalend mogen zijn voor het imago van de sociale dienst.

Burgemeester Arno Brok sloot de discussie af door erop te wijzen dat over de sociale dienst regionaal wordt gesproken in de Drechtraad.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!