zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Door de modder voor het goede doel

12 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op 10 november 2014 werd de tweede Urban Nature Run gehouden. Op een zonnige dag deden bijna driehonderd mensen mee aan een heftig parcours voor het goede doel. Ze kropen door de modder, klommen over obstakels en sprongen zelfs in sloten. De opbrengst van 12.000,00 euro gaat naar het Inloophuis van De Hoop en naar de Voedselbank.

Via een uitdagend parcours van 6, 12 of 18 kilometer trotseerden de deelnemers verschillende obstakels. Ze beklommen via het trappenhuis hotel De Watertoren, ploeterden over opgestapelde autobanden, slalomden over dijken, klommen langs een touw ónder een brug door en veel meer.

Vlak voor de finish stond nog een kliko vol met water op ze te wachten. Tegen die tijd waren de meeste renners flink moe. Maar met een brede grijns op het gezicht haalden de deelnemers de finish. “Het was nat, koud, maar geweldig,” zegt een deelneemster. “Ik vond het één groot avontuur. De hindernissen waren goed bedacht en iedereen hielp waar nodig een handje mee. Daardoor was geen muur te hoog!”

Opbrengst
De opbrengst van 12.000,00 euro gaat naar het Inloophuis van De Hoop en de Voedselbank in Dordrecht. Bij het Inloophuis worden daklozen, verslaafden en mensen met schulden opgevangen. Vrijwilligers voorzien hen van een maaltijd en indien gewenst adviezen. De Voedselbank verzamelt levensmiddelen en basisbenodigdheden. Deze producten worden gratis uitgedeeld aan mensen die moeilijk rond kunnen komen.

Organisatie
De Urban Nature Run werd georganiseerd door Stichting Vrienden van De Hoop. Vrienden van De Hoop zet zich in voor de mannen en vrouwen die anders buiten de boot vallen. Zij steunen hulpverleningsprojecten die helemaal of deels afhankelijk zijn van giften. Bij Vrienden van De Hoop geloven we dat iedereen kostbaar en waardevol is.

Zie ook:

Lees meer over:

de hoop urban voedstelbank
Deel dit bericht met je vrienden!