donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Taizé vieringen blijven een traditie in Dordrecht

9 november 2014

DORDRECHT -  Een oecumenisch samengestelde groep, vooral jongeren, gaat weer voor vieringen zorgen in de geest van de oecumenische gemeenschap Taizé in Frankrijk. Enkele jaren geleden gingen honderden mensen vanuit Dordrecht en de regio naar grote Taizë ontmoetingen in AHOY in Rotterdam. Dat stimuleerde om door te gaan.

Bericht van de Taizé groep:

Komende zondag (16 november) wordt om 19.00 uur in de Open Hof, Herschelstraat 27 te Dordrecht, een interkerkelijke Taizé -viering gehouden. Voorafgaand aan de viering om 18.30 uur worden er enkele liederen met u geoefend. Na afloop staat er een kopje koffie of thee voor u klaar.

De volgende Taizé -viering zal plaatsvinden op zondagavond 18 januari 2015 in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 3 te Dordrecht. Kijk op www.taizedrechtsteden.nl voor meer informatie.

 

Wat is een Taizé -viering?

Een viering volgens de spiritualiteit van Taizé is anders dan de reguliere zondagse viering. Kenmerkend voor de viering zijn de stilte, de liederen en de afwezigheid van een voorganger. De viering duurt ongeveer veertig minuten, waarbij liederen, stiltemomenten en schriftlezingen met elkaar afgewisseld worden. De vieringen worden georganiseerd door de voorbereidingsgroep Interkerkelijke Taizé-vieringen Drechtsteden, waarin een aantal katholieke en protestantse kerken vertegenwoordigd is

 

Wat is Taizé?

De gemeenschap van Taizé is een internationale, oecumenische gemeenschap van ongeveer honderd broeders, gevestigd in het gelijknamige Bourgondische plaatsje. De broeders komen uit bijna dertig verschillende landen en zijn van protestantse en katholieke afkomst. De spiritualiteit van de gemeenschap staat in het teken van de Zaligsprekingen van Jezus en van de eenheid onder de christenen.

In de loop der jaren zijn jongeren in steeds grotere aantallen naar Taizé gekomen. Ze komen uit alle werelddelen en nemen deel aan de wekelijkse ontmoetingen, waarin gebedsvieringen, stilte, uitwisseling en bezinning op de bronnen van het geloof centraal staan. Ieder jaar komen er enkele duizenden uit Nederland.

-7-

Deel dit bericht met je vrienden!