zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Medewerkers van McDonald’s Dordrecht behalen mbo-diploma via McDonald’s Academy

3 november 2014

DORDRECHT - Sinds de oprichting van McDonald’s Academy in 2008 hebben al 1.431 restaurantmedewerkers een landelijk erkend mbo-diploma behaald

Tijdens de feestelijke uitreiking van SVO in Utrecht namen afgelopen week maar liefst 11 McDonald’s medewerkers uit Dordrecht-noord en Dordrecht-Centrum hun mbo-diploma op niveau 3 en 4 in ontvangst. Leren en jezelf ontwikkelen zijn belangrijk bij McDonald’s. Zo hebben sinds de introductie van het McDonald’s Academy leerwerktraject in 2008 al 1.431 medewerkers een landelijk erkend mbo-diploma behaald en mochten dit schooljaar ruim 240 medewerkers uit het hele land hun diploma in ontvangst nemen. De McDonald’s Academy is één van de manieren waarmee McDonald’s haar medewerkers door middel van training en opleiding kansen biedt om verder te groeien.

Pieter honing, franchisenemer McDonald’s Dordrecht-Noord en Dordrecht-Centrum vertelt trots:  “Wij stimuleren onze medewerkers zich verder te ontwikkelen en we bieden kansen aan jongeren met ambities om verder te komen in het leven. Het leerwerktraject leidt tot een erkend mbo-diploma, dat waardevol is voor de carrière van onze medewerkers. Wij weten dat medewerkers met dit diploma binnen én buiten McDonald’s hogerop kunnen komen. En medewerkers die getalenteerd zijn en die graag willen, bieden we iets extra’s aan door middel van de McDonald’s Academy. Zo willen we hen wat teruggeven voor wat zij aan McDonald’s bijdragen, iets dat waardevol is voor later.”

Combinatie van werken en leren
In samenwerking met SVO vakopleiding food heeft McDonald’s in 2008 de McDonald’s Academy geïntroduceerd. Dit leerwerktraject biedt medewerkers volop mogelijkheden om een diploma te behalen op mbo-2, mbo-3 en mbo-4 niveau en is bedoeld voor alle McDonald’s medewerkers, zowel Crew als Management. Bij de McDonald’s Academy volgen de medewerkers vakken als kwaliteitszorg, kassabeheer en inkoop- & voorraadbeheer, maar ook personeelsmanagement en persoonlijke effectiviteit. Daarnaast doen zij praktijkkennis op in het McDonald’s restaurant waar zij werken.

Uniek is dat Dordrecht haar eigen leslocatie heeft voor het opleidingstraject van SVO; McDonald’s Dordrecht-Centrum heeft haar eigen leslokaal en faciliteiten voor de MBO studenten. Zij hoeven de stad dan ook niet uit voor hun studie. Leerlingen uit de regio volgen ook op deze unieke locatie in Dordrecht hun opleiding op MBO- niveau 2 en 3. Zelfs leerlingen uit Oud-Gastel en Den Haag  weten inmiddels de weg naar het onderwijscentrum in McDonald’s Dordrecht-Centrum te vinden.

Bijlage foto: geslaagden van McDonald’s Dordrecht-Noord en Dordrecht-Centrum tonen trots hun diploma.

Lees meer over:

mcdonalds geslaagden academy
Deel dit bericht met je vrienden!