maandag 21 september 2020

Alles over Dordrecht

Niets te verliezen, alles te winnen

1 november 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Ernie Brandts heeft goede herinneringen aan zijn laatste bezoek als hoofdtrainer aan de Arena.

Destijds won NAC met Brandts aan het roer met maar liefst met 3-0 van de Amsterdammers. Een scenario waarvoor de huidige hoofdtrainer/coach van de Schapenkoppen op voorhand zou tekenen.
 
Brandts: “Gezien de kwaliteitsverschillen tussen Ajax en Vitesse is het niet logisch uit te gaan van een overwinning, maar dat neemt niet weg dat we het wel gaan proberen. Misschien heeft Ajax een mindere dag en wij een topdag, dan kunnen we maar zo een punt pakken.”
 
Het strijdplan van de Dordtenaren zal niet veel afwijken van de afgelopen twee wedstrijden.
 
Brandts: “We hebben ons ook niet anders voorbereid dan gebruikelijk, omdat we toevallig tegen de landskampioen spelen. Normaal gesproken is het verschil kwalitatief te groot. Van de tien keer, winnen zij er negen. Laat het morgen die ene keer voor ons zijn. De speelwijze van Ajax is duidelijk en de poppetjes zullen niet te veel verschillen. Wij gaan georganiseerd spelen en zullen effectief moeten opspringen met de kansen die we gaan krijgen. En dat we kansen gaan krijgen, daar twijfel ik niet aan. Ajax heeft ook alleen tegen Feyenoord de nul gehouden. Je krijgt altijd ruimte als je tegen Ajax speelt. Achterin de boel dicht houden, dat is het devies.”
 
Aanvallen zelfmoord? “Nee, dat zie ik anders. Negentig minuten tegenhouden gaat ook niet werken. We gaan spelen voor onze kans.”
 
Brandts gaf de opstelling nog niet prijs. Robin Gosens, Adnan Alisic en Giovanni Korte ontbreken vanwege blessures.
 
Bron: FC Dordrecht.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!