vrijdag 23 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Mooie foto's gezocht van de Nieuwe Dordtse Biesbosch

15 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De gemeente is op zoek naar de mooiste foto's van het nieuwe recreatiegebied de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Ze heeft daarom een fotowedstrijd georganiseerd. De hele maand oktober kunnen amateur-fotograferen hun fraaiste digitale opnamen insturen.

Zeearenden
De Nieuwe Dordtse Biesbosch ligt ten zuiden van de Wieldrechtse Zeedijk en de Zeedijk. De Tongplaat maakt er deel van uit. Vroeger was het een landbouwgebied. Nu is het een onderdeel van het rivierensysteem met getijden. Er zijn bijzondere vogels te zien zoals zeearenden, maar ook lepelaars en reeën. Wie een van de wandel- en fietspaden volgt, maakt kans ze tegen te komen.

Inzenden foto's
Inzenden van digitale foto's kan van 1 tot en met 31 oktober 2014. Per inzender geldt een maximum van 3 foto's. De foto's (op een hoge resolutie) kunt u sturen naar: ndb@dordrecht.nl Vermeld bij uw inzending uw naam, adres en telefoonnummer.

Expositie
Alle inzendingen worden verzameld op de website en de Facebookpagina van de gemeente en op de website www.nieuwedordtsebiesbosch.nl  Van de allermooiste foto's richt de gemeente in december een expositie in. Bezoekers van de expositie kunnen dan hun favoriete plaat kiezen. Ook een deskundige jury kiest de beste foto. De winnaars krijgen een prijs.

 

Lees meer over:

biesbosch Tongplaat zeedijk
Deel dit bericht met je vrienden!