woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Dienst Gezondheid & Jeugd stopt contactonderzoek ebola

9 oktober 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT -  De patiënt, die zondagochtend 5 oktober is opgenomen in het Erasmus MC met verdenking van een ebolabesmetting, is op dit moment niet besmettelijk. Dit bevestigen de uitslagen van specifieke ebolatesten, die door het Erasmus MC zijn uitgevoerd. De Dienst Gezondheid & Jeugd (voorheen GGD) stopt daarom het contactonderzoek dat was gestart.
 
Door de Dienst Gezondheid & Jeugd is een analyse gemaakt van het reisgedrag van de patiënt vanuit Sierra Leone naar Nederland. Omdat de patiënt op dit moment geen besmetting met ebola heeft, is hij ook gedurende zijn reis en in Nederland niet besmettelijk geweest voor zijn omgeving. Daarom is besloten dat er geen reden is de gezondheid van de personen die contact met de patiënt hebben gehad, langer te volgen.
 
In de loop van de week worden de uitslagen van de laatste testen bekend.
 
Meer informatie over ebola:

http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Veelgestelde_vragen/Infectieziekten/Veelgestelde_vragen_Ebola

Lees meer over:

ebola contactonderzoek
Deel dit bericht met je vrienden!