maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

'Groen doet goed Dordrecht' van start met feestelijke kick-off

27 september 2014 (door Eva Baars)

DORDRECHT - Dinsdag 30 september vindt de feestelijke kick-off plaats van het nieuwe programma Groen doet goed. Ruim 450 basisschoolleerlingen zullen die dag een voorproefje krijgen van het actieve en educatieve programma dat Dordtse kinderen enthousiast gaat maken voor een bezoek aan de Biesbosch.

De natuur saai? Juist niet! Dinsdag 30 september gaat Groen doet goed officieel van start met een feestelijke activiteitendag op en rondom het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt. Wethouder Rik van der Linden zal de dag openen en daarmee het startschot geven voor het anderhalf jaar durende programma bomvol leuke doe-dingen in de Biesbosch. Lekker sportief bezig zijn, een spannende speurtocht of juist koken met lekkers uit het bos, er zit voor iedereen iets tussen. Het gratis programma heeft als doel kinderen van 4 tot 12 jaar kennis te laten maken met de natuur. Spelen in de natuur is namelijk leuk én gezond. De boodschap van Groen doet goed aan alle Dordtse kinderen luidt dan ook: ‘Spring eens op groen’!

Jij springt toch ook op groen?

Wil jij ook meedoen aan een gratis activiteit in de Biesbosch? 11 oktober kun je deelnemen aan een sportieve steptocht en een spannende beverspeurtocht. Ook op 13 december en 14 februari organiseren we allerlei leuks in het groen. Zin om mee te doen? Meld je snel aan!

Groen doet goed is een nieuw provinciaal programma waaraan tien Zuid-Hollandse gemeenten deelnemen. Voor Groen doet goed Dordrecht geeft Duurzaamheidscentrum Weizigt als projectleider samen met Dienst Gezondheid & Jeugd (voorheen GGD ZHZ), Doe ff Gezond, Nationaal Park de Biesbosch, Sportbedrijf Dordrecht, StayOkay Dordrecht en Stichting Hattrick invulling aan het programma. Voor alle informatie over het programma en het aanmelden voor de activiteiten, kijk je op www.weizigt.nl/groen-doet-goed.

Deel dit bericht met je vrienden!