dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Voedselbank Dordrecht heeft voedselveiligheid en hygiëne aantoonbaar op orde en verkrijgt HG-certificaat

26 september 2014

DORDRECHT - Voedselbank Dordrecht krijgt uit handen van Tom Hillemans de vice-voorzitter van Voedselbanken Nederland en Ellen Essed van Voedselveiligheid op zaterdag 27 september het HG-certificaat. Dat is verkregen naar aanleiding van inspectie van Houwers Groep uit Geldermalsen afgelopen maanden van de hal en de uitdeelpunten. Op de jaarlijkse vrijwilligers dag van de Voedselbank Dordrecht zal de overhandiging om 14.30 uur plaatsvinden.

Dit betekent dat de Voedselbank Dordrecht over een gedegen bewijs beschikt van zijn correcte manier van werken op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne.

Wekelijks verzorgt de Voedselbank Dordrecht met hulp van ruim 100 vrijwilligers pakketten voor 300 gezinnen in Dordrecht, die via zes uitdeelpunten worden gedistribueerd. “Aan de hand van een inspectielijst zijn de basisvoorwaarden en de procesbeschrijvingen op basis van het infoblad 76  en het handboek Voedselveiligheid Vereniging van Nederlandse Voedselbanken goed bevonden”, vertelt Matthijs van Muijen, voorzitter met zichtbare trots.

“De inspectie heeft uitgewezen dat wij voldoen aan de groene kleur. En dat moet ook zo. Wij willen onze cliënten uitsluitend het beste van het beste bieden, dan is optimale hygiëne en goede producten uiteraard een van de belangrijkste vereisten. Daar werken we dagelijks hard aan met het hele team vrijwilligers. Onder aansturing van ons bestuurslid Jan Flach heeft de Voedselbank afgelopen jaar hard ingezet op het verkrijgen van het certificaat. De hal op het terrein van De Hoop voldoet aan alle eisen. Ook het transport van producten naar de hal en vervolgens naar de uitdeelpunten kreeg goedkeuring van de inspectie.  Voor ons is het verkrijgen van het HG-certificaat niet alleen een beloning  voor onze inspanningen, maar ook een aanmoediging om onze visie en werkwijze met alle vrijwilligers voort te zetten en waar mogelijk nog te verbeteren.”

De groene kleur wordt bereikt met een score vanaf 80 punten en het oplossen van verbeterpunten. De beoordelingsmethodiek van Houwers Groep is erkend door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Lees meer over:

Voedselbank nvwa
Deel dit bericht met je vrienden!