woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Regionaal Sectorplan Maritiem succesvol van start in het nieuwe schooljaar

24 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - In mei van dit jaar heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid goedkeuring gegeven voor de uitvoering van het Regionaal Sectorplan Maritiem. Met dit plan wordt hard gewerkt aan een positieve bijdrage aan de regionale aanpak van jeugdwerkloosheid in de regio Rotterdam, Drechtsteden en Gorinchem.

Na de goedkeuring van het Regionaal Sectorplan Maritiem is Metalent voortvarend van start gegaan. Bij de officiële start per 1 september zijn veertig extra leerwerkbanen en arrangementen bewerkstelligd. Hierdoor is de scholingspool van Metalent gegroeid naar 120 leerlingen en studenten. Deze 40 jongeren zijn verdeeld over verschillende onderdelen, BBL-2, BBL-3, duale hbo-opleidingen en zij-instromers. (kandidaten met een om- of bijscholing).


“Het zijn slimme, enthousiaste jongens met liefde voor techniek. Als zij het goed blijven doen, hebben ze in de toekomst
zeker werkgarantie en doorgroeimogelijkheden binnen Hollandia.” - HR Manager Hollandia
“Ik zit in de topklas voor Huisman. We oefenen de komende weken keihard bij Eqin en vanaf december gaan we de eerste
keer de productie in. Metalent begeleidt ons best streng, maar dat is ook wel goed.” - Leerling Metalent bij Huisman


Het Regionaal Sectorplan Maritiem is een initiatief om de instroom binnen de technische sector te bevorderen. Hierbij wordt het bedrijfsvakschoolconcept nieuwe stijl geïntroduceerd, waarbij leerlingen worden opgeleid met 3 dagen (lerend) werken en 2 dagen op een regionale bedrijfsschool of op een praktijkopleidingslocatie van het Albeda College, Zadkine of Da Vinci College.

De diverse praktijkgerichte leerwerkconcepten zijn op mbo-niveau 2, duale mbo-niveau 3 en 4 topopleidingen tot vakspecialist alsmede duale hbo-opleidingen. Tevens worden in het plan voor werkzoekenden arrangementen gerealiseerd gericht op een baan in de sector. Dit plan heeft, naast de nieuwe praktijkgerichte leerconcepten, als hoofddoelstelling meegekregen om in twee jaar de instroom met 100 extra leerwerktrajecten te verhogen. De uitvoerder van dit project is Metalent, een initiatief van Deltametaal.

Metalent is een scholingspool en biedt betaalde opleidingen, leerwerkbanen via het bedrijfsvakschoolconcept nieuwe stijl en duale mbo-/hbo-trajecten binnen de metaal en Metalektro. Metalent is opgericht door bedrijven uit de regio Drechtsteden en Rijnmond, en er zijn inmiddels ruim 120 aangesloten bedrijven zoals onder andere IHC Merwede, Huisman, Damen, Heerema, Hollandia en vele andere mkb-bedrijven in de maritieme sector.

Heeft uw bedrijf ook interesse in (toekomstige) leerlingen of bent u op zoek naar meer informatie over dit initiatief? Neem dan contact op
met Chris Plaat, Accountmanager Metalent - Regionaal Sectorplan Maritiem, via cplaat@metalent.nl of telefoonnummer 0180 – 645 455.

Lees meer over:

ihc maritiem metalent
Deel dit bericht met je vrienden!