zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Voormalig coach Nederlands dameshockeyteam gastspreker voor Hockeyclub DMHC Dordrecht

22 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Woensdag 17 september kwamen ruim 90 enthousiaste, trainers en coaches alsmede enkele sponsoren in het Meeting House Dordrecht aan de Johan de Wittstraatt bijeen. Tijdens deze avond kwamen er allerlei hockeyaspecten aan de orde en de aanwezigheid van Marc Lammers als gastspreker gaf de bijeenkomst natuurlijk een extra dimensie. Marc Lammers behaalde met zijn Nederlands dameshockeyteam Goud tijdens de Olympische spelen in China in 2008.

De praktische tips van Marc Lammers konden afgelopen weekend gelijk door de coaches in de praktijk worden gebracht. Marc had namelijk uitgelegd dat het proces voorafgaand aan een wedstrijd heel belangrijk is. Diversiteit in een team moet benut worden door vooral gebruik te maken van de sterke kanten van spelers. Door daar de focus op te leggen, voelen spelers zich betrokken en stralen ze dat ook uit. Dan halen ze het beste uit zich zelf en dat komt uiteraard het resultaat ten goede. Verder moeten trainers en coaches blijven proberen te innoveren om zo slimmer te zijn dan een tegenstander. Marc legde overeenkomsten uit tussen het coachen van een team en het runnen van een bedrijf zodat ook de sponsoren konden leren van deze succesvolle coach.

Al met al nuttige informatie dus een zeer geslaagde avond die qua sfeer goed aansloot op de “Familieclub met Ambitie” die DMHC wil zijn met veel aandacht voor Betrokkenheid en “Presteren met Plezier”.

Lees meer over:

hockey dmhc
Deel dit bericht met je vrienden!