maandag 21 september 2020

Alles over Dordrecht

SC Emma en RKSV RCD delen de punten

16 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zondag 14 september stond de Dordtse derby tegen RCD op het programma. RCD had de eerste wedstrijd nipt verloren met 0-1 op eigen veld. Emma wist met 4-2 te winnen uit bij DSE. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de teamfoto gemaakt door Leo Toolen. Bedankt daarvoor Leo!

Om 14:00 werd er afgetrapt. Het balbezit was de eerste minuten voor RCD. Emma, spelend met Brandon Cullens in plaats van de geschorste Lars de Jong op linksback, liet RCD komen. Nadat alles duidelijk was wie welke tegenstander moest dekken, ging Emma meer vooruit. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor RCD.

De nummer 7 van RCD kreeg de bal op de rand van de 16 aangespeeld en kwam knap voorbij 2 verdedigers van Emma. Keeper Lawrence Kuys was echter snel uit zijn goal en het lobje over Kuys heen verdween voorlangs. Emma was gewaarschuwd en wist direct waar het meeste gevaar vandaan zou komen deze wedstrijd. Na deze kans is RCD niet meer gevaarlijk geweest in de eerste helft en begonnen de kansen voor Emma te komen. Joey Steenbakker produceerde een zwak schot in kansrijke positie en Randy van Eden zijn inzet werd tegengehouden door de goedspelende keeper van RCD.

Uit 2 corners was Nick Bolte gevaarlijk, maar weer zat de keeper van RCD er goed bij. Even later brak Joey Steenbakker door aan de linkerkant van het veld. Zijn stift ging mooi over de keeper heen, maar eindigde jammergenoeg precies op de kruising. Een paar minuten later kwam Maikel Steenbakker na een mooie aanval in kansrijke positie. Maikel speelde Joey Steenbakker aan, kreeg de bal terug en speelde direct Bolte aan. Die legde op zijn beurt de bal weer terug op Maikel Steenbakker, die gelijk uithaalde. De keeper zat er echter weer goed bij. Emma had RCD goed vastgezet de eerste helft en was erg gevaarlijk. Verdedigend stond het goed, maar aanval was de scherpte er niet. Na 45 minuten floot de scheidsrechter voor de rust.

In de 2de helft had RCD een aanpassing gedaan. Er was een middenvelder bijgekomen, om het gevaarlijke middenveld van Emma tegen te houden. Emma ging in het begin van de 2de helft door waarmee het de eerste helft geëindigd was. RCD kwam er weer moeilijk uit. Toch stond het bij hen verdedigend beter als in de eerste helft. Er waren minder kansen voor Emma. Rond de 55ste minuut werd Rickson Davelaar aangespeeld door Joey Steenbakker. Rickson won het duel van de Linksback van RCD en kwam 1 op 1 met de keeper. Deze bleef lang staan en Rickson schoot tegen hem aan, waardoor de 0-0 op het scorebord bleef.

Even later was het wel raak voor Emma. Joey Steenbakker zat goed tussen een foute inspeelpass van de ventrale verdediger van RCD. Hij kon vrij doorlopen naar de uitkomende keeper en maakte geen fout. 1-0 voor Emma. Na dit doelpunt zakte het spel van Emma ver terug en werd RCD gevaarlijker. De goedspelende nummer 7 van RCD ging zichzelf steeds meer bemoeien met het spel en hier kwamen kansen uit. Zo pakte keeper Kuys een kopbal en zat hij er goed bij toen een doorstomende speler van RCD voor hem verscheen. 10 minuten na de 1-0 werd het dan toch 1-1. De rechtsbuiten van RCD werd neergelegd en nam zelf de vrije trap op de hoek van de 16-meter. Hij legde de bal met veel gevoel op het hoofd van een RCD speler die goed binnenkopte. 1-1.

Na dit doelpunt was het duidelijk dat de 1-2 voor RCD er meer inzat dan de 2-1 voor Emma. Zij waren dreigend voor de goal en hadden meer balbezit. Toch kwamen zij niet meer tot echte 100% kansen. Joey Steenbakker kreeg nog wel een grote kans. Uit een voorzet kwam de bal voor zijn voeten op 5 meter voor de goal. In plaats van met zijn rechtbeen binnen te schieten deed hij het met buitenkant links en de bal vloog hoog over het doel. Na 93 minuten floot de goedleidende scheidsrechter af en stond er een terechte 1-1 op het scorebord. Wie van tevoren had gedacht dat een merendeel van de mensen langs de lijn vond dat Emma had moeten winnen, werd voor gek verklaard. Voor Emma is dit een groot compliment.

Opstelling: Kuys, van Sint-Annaland, Vigelius, Keskinkilic, Cullens; Wawoe ('75 Meijdam), M. Steenbakker, J. Steenbakker; Davelaar ('73 van Ham), Bolte, van Eden ('65 Akdeniz)

Volgende week speelt Emma uit bij SSW om 14:00.

Lees meer over:

voetbal sc emma
Deel dit bericht met je vrienden!