Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kinderfysiotherapie Dudok opent nieuwe praktijk in Dordrecht'
15sep 2014

Kinderfysiotherapie Dudok opent nieuwe praktijk in Dordrecht

DORDRECHT - Vanaf 1 september kunnen nog meer kinderen terecht bij Kinderfysiotherapie Dudok. De derde vestiging heeft haar deuren geopend in Gezondheidscentrum Crabbehof. Het team kinderfysiotherapeuten bestaat inmiddels uit zeven vrouwelijke collega’s.

Wat is een kinderfysiotherapeut?
De kinderfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich, door het volgen van een post HBO-opleiding van 3,5 jaar, heeft gespecialiseerd in het observeren, onderzoeken en behandelen van kinderen in de leeftijd van 0 – 18 jaar.  De kinderfysiotherapeut beschikt over specifieke kennis over de ontwikkeling van kinderen en heeft vaardigheden om kinderen (en ouders) te begeleiden naar optimaal functioneren. Ook geeft de kinderfysiotherapeut voorlichting en advies.

Waarom een kinderfysiotherapeut?
Kinderen leren spelenderwijs. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen zij hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en ongemerkt. Bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Dit kan het gevolg zijn van een aandoening of door een tekort aan bewegingservaring. Ze hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen of zij moeten leren met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk te leven.

De kinderfysiotherapie is direct toegankelijk. Dat betekent dat het mogelijk is om zowel zonder, als met verwijzing een afspraak te maken.

De nieuwe locatie van Dudok
Gezondheidscentrum Crabbehof
Groen van Prinstererweg 1
3317 SJ Dordrecht

De overige locaties:
Gezondheidscentrum Stadspolders
Dudokplein 113
3315 KG Dordrecht.

Dudokflat
Dudokplein 115 A
3115 KG Dordrecht.

Het telefoonnummer voor alle vestigingen is:  06-44634697
info@fysiotherapiedudok.nl
www.fysiotherapiedudok.nlDeel dit bericht met je vrienden!