Wedstrijdverslag DSE - SC Emma uitslag 2 - 4 (competitie)

09 september 2014

DORDRECHT - Zondag 7-9 stond voor Emma de eerste competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander was DSE uit Etten-Leur, dat vorig jaar ook in de 4de klasse uitkwam en toen als 6 was geëindigd. Iedereen was fit bij Emma dus trainer Hoessin Jouhri had genoeg keus.

Het begin van de wedstrijd was voor DSE. Zij hadden iets meer balbezit en het wachten was op de eerste kans. Die kwam ook rond de 7de minuut en was ook gelijk raak. De fysiek sterke spits trok vanaf de zijkant naar binnen en deed net of hij voor ging geven. Hiermee kwam keeper Lawrence Kuys op het verkeerde been te staan en schoot de aanvalsleider van DSE de bal hard en zuiver in de korte hoek. 1-0. Emma was even van slag maar kwam, zoals vaker in de voorbereiding, sterk terug. In de 11de minuut kreeg spits Nick Bolte de bal vanuit het middenveld aangespeeld. Hij hield de bal even vast en bleef wachten op aansluiting. Die kwam er van Joey Steenbakker. De bal werd goed meegegeven en Joey kon 1 op 1 met de keeper afronden. 1-1. Na deze treffer bleef het een open wedstrijd. Er waren veel kansen voor beide teams. Rickson Davelaar miste 1 op 1 met de keeper en Joey Steenbakker kwam niet verder dan een rollertje vanaf 20 meter. Via een terecht gegeven strafschop kwam DSE dan toch op een 2-1 voorsprong. Een miscommunicatie achterin bij Emma zorgde ervoor dat keeper Lawrence Kuys te laat bij de bal was en de speler van DSE raakte. De strafschop werd onberispelijk binnen geschoten. 2-1. Dit was weer een mentale tik voor Emma en even leek het dat Emma het kwijt was. Dit duurde echter maar even en de kansen begonnen weer te komen. Roystone Wawoe kon vanuit het middenveld doorstoten en kwam 1 op 1 met de keeper. Hij twijfelde echter en de keeper pakte de bal goed. Even later gaf Randy van Eden de bal diep op Nick Bolte, die zichzelf goed vrijspeelde en de voorzet gaf op Joey Steenbakker. Joey kwam echter weer niet verder dan een rollertje dat naast de goal van DSE verdween. Toch kwam Emma op 2-2. Maikel Steenbakker zag vanaf de rand van de 16 meter geen ruimte om te schieten en legde de bal af op Joey Steenbakker. Deze twijfelde niet en schoot direct op goal. De bal werd getoucheerd door een verdediger van DSE en vloog hoog in het doel van de kansloze keeper. 2-2. Na dit doelpunt was de rest van de eerste helft voor DSE. De bal vloog een keer op de lat, werd van de lijn gehaald en vloog voorlangs, maar de 2-2 bleef op het scorebord.

In de rust vond 1 wissel plaats. Mustafa Akdeniz kwam er in voor Randy van Eden. De 2de helft was net zo open als de eerste helft, maar Emma was wel sterker. Het was ook Emma dat de betere kansen kreeg. Nick Bolte werd goed aangespeeld door Roystone Wawoe, maar schoot tegen de goed spelende keeper van DSE aan. Mustafa Akdeniz kwam na een goede individuele actie vanaf de zijkant 1 op 1 met de keeper maar voor de zoveelste keer deze middag stond hij in de weg. Even later was het wel raak voor Emma. Maikel Steenbakker gooide snel de bal in op Joey Steenbakker, die de bal in één keer over de verdediging heen speelde naar de doorgelopen Mustafa Akdeniz. Deze twijfelde niet en lobte de bal over de uitgekomen keeper. 2-3. De opluchting was groot aan Emma zijde. Tijd voor verslapping was er echter niet en onder leiding van Brandon Cullens en Roystone Wawoe werd er verdedigend een stapje bijgezet. De duels werden, met name door Maikel Steenbakker, fel en hard ingezet en DSE kwam eigenlijk niet meer aan voetballen toe. Toch kwamen er, vooral vanuit standaard situaties nog enkele kansen. Zo werd er op de lat gekopt en haalde Thomas Vigelius een bal net op tijd weg voordat een speler van DSE gevaarlijk kon worden. Gelukkig voor Emma viel even later de bevrijdende 2-4 uit een snelle counter. Nick Bolte ging vanaf de middenlijn op avontuur en kwam een heel eind. Vlak voordat hij bij de achterlijn was legde hij de bal bij de 2de paal op de doorgelopen Joey Steenbakker, die gemakkelijk in kon glijden. Na deze treffer werd het nog even onvriendelijk met wat opstootjes hier en daar. Lars de Jong van Emma kreeg hierbij rood. Even later ging Maikel Steenbakker goed door op een diepe bal en werd hij op zijn zachtst gezegd flink aangepakt door de linksback van DSE. Ook deze ging met direct rood eruit. Gelukkig was de wedstrijd snel hierna afgelopen en ging Emma met de 3 punten terug naar Dordt.

Opstelling: Kuys; van Sint-Annaland, Vigelius, Ali ('55 Cullens), De Jong; Wawoe, M. Steenbakker, J, Steenbakker; Davelaar, Bolte, van Eden ('46 Akdeniz)