woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Raad op straat op zaterdag 13 september

8 september 2014

DORDRECHT - Zaterdag 13 september houdt de gemeenteraad van Dordrecht opnieuw een openluchtspreekuur op de Statenplaats, direct naast de markt.

Tussen 12 uur en 16 uur is iedereen van harte welkom om kennis te maken met de raadsleden, vragen te stellen of een praatje te maken.
Voor inwoners van Dordrecht is dit een goede gelegenheid om kennis te maken met de gemeenteraad in de nieuwe samenstelling. Evenals voorgaande jaren zorgt Opnieuw & Co voor een gezellige aankleding van de tenten.

Dag van de Democratie
De internationale Dag van de Democratie (15 september) wordt  zaterdag de 13e gevierd op tal van plaatsen in Nederland. Doel is om de betrokkenheid van mensen bij de (lokale) democratie te vergroten. In Dordrecht is er het openluchtspreekuur op de Statenplaats.

Rol van de raad
De raad is van en voor Dordtenaren. De gemeenteraad stelt de hoofdlijnen van het beleid van de gemeente vast. Ook beslist de raad hoe het geld wordt besteed. De raad controleert daarnaast het college van burgemeester en wethouders.

De gemeenteraad van Dordrecht nodigt alle Dordtenaren uit om langs te komen op zaterdag 13 september, Statenplaats, van 12 tot 16 uur.

Lees meer over:

raad dordtenaren statenplaats
Deel dit bericht met je vrienden!