zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

1,5 miljoen euro subsidie voor techniekonderwijs

4 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De samenwerkende partners ROC Da Vinci, bedrijfsleven en gemeente Dordrecht zijn bijzonder trots op de toekenning van twee subsidie-aanvragen met een waarde van 1,5 miljoen euro voor het techniekonderwijs, in het kader van de regeling regionaal investeringsfonds. De samenwerkende partners leggen hier nog eens 1,5 miljoen bij. Volgens minister van Onderwijs, Jet Bussemaker, die dit nieuws afgelopen maandag bekend maakte, zijn flinke investeringen nodig om het mbo-onderwijs innovatiever te maken en om mbo-scholen en het bedrijfsleven te stimuleren het onderwijs beter op de praktijk te laten aansluiten.
 
Wethouder Bert van de Burgt: “Ik zie de toekenning van de subsidie als een erkenning voor de samenwerking van ROC Da Vinci, het bedrijfsleven en de gemeente in de Duurzaamheidsfabriek waar de nieuwste ontwikkelingen voorop staan. Alle activiteiten zijn er hier op gericht om meer leerlingen te interesseren en voor te bereiden op een baan in de technische of maritieme sector. Zo willen we een antwoord geven op de toenemende vraag naar technisch personeel in de regio en het terugdringen van de jeugdwerkloosheid.”
 
Centrum voor Innovatief Vakmanschap Energie
De subsidie en de eigen bijdragen van de partners maken het mogelijk te starten met het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Energie en het Praktijkcentrum voor de Vereniging van Importeurs Verbrandingsmotoren.  Deze twee centra sluiten aan op de focusgebieden van de Duurzaamheidsfabriek: de maritieme sector en de duurzame energiesector.

De Duurzaamheidsfabriek richt het onderwijs samen met het bedrijfsleven op een vernieuwende manier in. Studenten werken aan praktijkopdrachten, aangereikt door het bedrijfsleven. Dit maakt de werkzaamheden tastbaar en zorgt voor een naadloze aansluiting van theorie naar praktijk.

Naast de twee toegekende projecten is het Da Vinci College als partner betrokken bij de succesvolle aanvraag Masterplan MEI Zuid Holland, die is toegekend aan het Rotterdams ROC Zadkine. Hiermee is het Da Vinci College een belangrijke koploper in het beroepsonderwijs.

Deel dit bericht met je vrienden!