woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Officiële oplevering kunstproject ReelandRoots, een wandelroute met historische verhalen over Het Reeland.

4 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Karin Lambrechts, wethouder Wijkgericht Werken verzorgt op woensdag 10 september om 14.00 uur de officiële en feestelijke aftrap van het kunstproject ReelandRoots op het Vogelplein in de wijk Het Reeland.

Na een korte wandeling langs de bordjes in aanwezigheid van de kunstenaars Nico Parlevliet en Manuela Porceddu is er afsluitend een drankje bij Boonstoppel Wijnen.

ReelandRoots
Nico Parlevliet en Manuela Porceddu herschreven bestaande verhalen en legenden uit de wijk tot vijf prachtige verhalen. Zij vroegen enthousiaste wijkbewoners om de verhalen voor te lezen en legden alles vast in sfeervolle en humoristische animaties.

Elk verhaal is in 5 stukjes opgedeeld, zodat er 25 verhalenstukjes ontstonden.

Over de 5 buurten van Het Reeland zijn vervolgens 25 bordjes verspreid met daarop oude foto’s van de wijk en QR-codes. De QR-code kun je scannen met een smartphone. Je krijgt dan een stukje van een verhaal te zien, en hoe meer codes je scant hoe completer het verhaal. Na 5 stukjes is het verhaal compleet.

Iedere keer als je de route loopt en de codes scant krijg je een ander verhaal te horen, de verhalenstukjes worden steeds anders gemixt.

Reelandroots is een vervolg op het project in de wijk Reeland van kunstenaar Diederik Klomberg uit 2002. Hans Jansen Manenschijn droeg in belangrijke mate bij aan het initiatief en Tobias Baeten verzorgde de technische realisatie en website van het project.

De begeleiding en realisatie van ReelandRoots was in handen van het Dordrechts Museum.

Lees meer over:

Vogelplein het reeland
Deel dit bericht met je vrienden!