zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Groots finishfeest voor 48-uurstocht Cycle for Hope

3 september 2014

DORDRECHT - Honderden wielrenners die tijdens de 48-uurstocht Cycle for Hope heel Nederland hebben rondgefietst, finishen op zaterdagmiddag 6 september op het terrein van Stichting De Hoop in Dordrecht. De finish is een leuk evenement voor bezoekers, aangekleed met live muziek, eten en drinken en activiteiten voor kinderen. Ook wordt bekendgemaakt hoeveel geld de fietsers hebben opgehaald.

Cycle for Hope is een sponsortocht voor Stichting De Hoop. Deze stichting ondersteunt vanuit Dordrecht en vanuit regionale projecten in het hele land daklozen, verslaafden, ex-prostituees en kwetsbare kinderen en tieners.

Na de start op donderdagmiddag 4 september leggen estafetteteams in twee dagen tijd 1200 kilometer af om 48 uur later weer af te stappen in Dordrecht. De tocht strekt zich uit over het hele land en slingert door bijna alle provincies in Nederland.

Dit ‘Rondje Nederland’ van Cycle for Hope is in 2012 in het leven geroepen. Het is de langste sponsortocht op de fiets in Nederland. Voor het eerst is er dit jaar voor gekozen het complex van De Hoop in Dordrecht als vertrek- en eindpunt van de toertocht in te richten. “We verwachten zeker 2.000 mensen op ons terrein om de wielrenners te onthalen”, aldus Frank Swinkels, directeur van het organiserende Vrienden van De Hoop.

Win een oma-fiets
De finish aan de Provincialeweg is open voor bezoekers vanaf 13:00 uur. Zij zien de wielerteams vanaf de tribune hun laatste sprint trekken over de meet. Daarna is er tijd voor bloemen, een heerlijke maaltijd en sterke verhalen. Bezoekers kunnen tijdens het finishfeest kans maken op een oma-fiets. Deze prijs is beschikbaar gesteld door fietsenopfietsen.nl.

Finishfeest: Zaterdag 6 september 13:00-19:00, Dorp De Hoop, Provincialeweg 70, Dordrecht

Lees meer over:

Provinciale weg de hoop
Deel dit bericht met je vrienden!