vrijdag 25 september 2020

Alles over Dordrecht

SC Emma bereikt volgende Bekerronde

2 september 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - SC Emma - Boeimeer 4-2 (laatste bekerwedstrijd)

Zondag 31-8 stond de laatste en beslissende bekerwedstrijd tegen Boeimeer op het programma. Beide ploegen hadden na 2 gespeelde wedstrijden 6 punten, alleen had Emma een veel beter doelsaldo (+8 tegenover +2 voor Boeimeer). Bij een gelijkspel was Emma dus ook door geweest.

Vanaf het begin was goed te zien dat dit een tegenstander was van een beter niveau als de voorgaande wedstrijden. Het middenveld van Boeimeer was erg bewegelijk en technisch. Ook liep er voorin een grote, fysiek sterke, jongen die moeilijk van de bal te krijgen was. Achterin bleek de aanvoerder, die centraal stond, een goede pass in de benen te hebben.

Emma begon goed aan de wedstrijd en creëerde al snel enkele kansen via Randy, na een goede individuele actie, en Joey die van afstand naast schoot. Toch was het Boeimeer dat op 0-1 kwam. Roystone speelde de bal te kort terug op keeper Lawrence Kuys. De nr 10 van Boeimeer reageerde hier alert op en schoot de bal langs Kuys in het lege doel. 0-1. Emma had het duidelijk moeilijk met de speelwijze van Boeimeer. Toch viel nog geen kwartier later alweer de 1-1.

Koen gooide Joey aan, die goed wegdraaide van zijn tegenstaner en de bal over de verdediging legde, waar Nick vrij voor de keeper de bal met buitenkant voet in het goal volleerde. 1-1. Het balbezit was meerendeel voor Boeimeer, maar het was Emma waar toch de meeste dreiging van uit ging na de 1-1. Toch was het Boeimeer dat de leiding wederom pakte rond de 30ste minuut. De linkermiddenvelder kreeg de bal op 30 meter van de goal aangespeeld en na 2 man uitgespeeld te hebben, schoot hij de bal prachtig in de rechterbovenhoek.

Een mooie goal van Boeimeer en voor Emma de taak om de achterstand goed te maken. Dit gebeurde nog voor rust. Nadat Joey bij een 1-1 stand zijn vizier niet op scherp had bij een opgelegde kans, was het nu wel raak. Nick jaagde goed door op de middenvelder van Boeimeer die de bal was komen halen bij de keeper. Hij speelde Joey aan die vanaf rand 16 de bal in de rechteronderhoek schoot. 2-2 was ook gelijk de ruststand.

In de rust besloot Emma het anders aan te gaan pakken en vooral verdedigend anders te gaan staan. Dit pakte goed uit. Boeimeer had nog vaak de bal, maar werd niet echt gevaarlijk meer. Het wachten was op de 3-2 voor Emma. Emma creërde enkele goede kansen en kwam ook 2 maal tot scoren. Helaas werden beide doelpunten afgekeurd wegens buitenspel. De eerste was een goede steekbal van aanvoerder Lars op Joey, die de bal in een keer over de keeper lobte.

De 2de was een goed opgezette aanval via Joey en Nick. Diezelfde Nick stak Davey weg die goed de achterlijn haalde en teruglegde op Nick, die voor open goal kon afronden. Jammer genoeg telde beide doelpunten dus niet en stond het nog steeds 2-2. Boeimeer verloor de grip steeds meer op de wedstrijd en Emma werd steeds gevaarlijker. De verdiende 3-2 viel dan ook. Joey gaf de bal diep op Davey, die er een flinke sprint uittrok. Hij speelde Nick aan in de 16, die zich goed vrijspeelde van zijn directe tegenstander en zo de 3-2 aantekende.

Na dit doelpunt kreeg Emma nog enkele flinke kansen. Roystone kopte goed op goal vanuit een corner maar de keeper zat er goed bij. Davey ontbrak het aan geluk na een scrimmage in de 16 en Nick zijn actie strandde net voor hij uit kon halen. Aan de andere kant was Boeimeer ook nog gevaarlijk na een tekorte terugspeelbal van Lars en een corner die van de lijn werd gehaald. In de slotfase maakte Mustafa en Nick aan alle onzekerheid een einde. Mustafa kreeg de bal vanuit een corner op hoek 16 aangespeeld en passeerde op mooie wijze 3 man. Vanaf de achterlijn legde hij de bal terug op Nick, die de bal laag langs de keeper schoot. 4-2.

Goed was te zien dat Maikel en Roystone verdedigend veel werk verzet hebben en sterk waren in de duels. Ook is onze dribbelaar Mustafa weer terug en dit liet hij zien met een mooie actie.

Opstelling: Kuys; Koen, Thomas, Ali, Lars; Maikel ('80 Mustafa) Roystone, Joey; Davey, Nick, Randy ('70 Rickson)

N.b.: Aankomende Zondag begint voor Emma de competitie uit bij DSE om 14:30.

Lees meer over:

voetbal beker sc emma
Deel dit bericht met je vrienden!