donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht kan 18 oktober een eigen Night of the Proms beleven in Kunstmin

30 augustus 2014

DORDRECHT -  Op weg naar de heropening van schouwburg Kunstmin in het weekeinde van 1 november zijn er al try out activiteiten. Zo kan Dordrecht op 18 oktober de eigen NIGT OF THE PROMS beleven.  Het aan de eisen van de tijd aangepaste Kunstmin met een nieuwe leiding stelt zich zo op een bijzondere wijze voort:

Een bericht van de stichting bijzondere concerten onder voorzitterschap van oud wethouder Harry Wagemakers:

Night of the Proms, 18 oktober 2014 in Kunstmin, aanvang 20.15 uur

Op zaterdag 18 oktober 2014 vindt de try out van het gerestaureerde Kunstmin plaats. Dit zal gevierd worden met een uitbundig concert, dat door de SBC (Stichting Bijzondere Concerten Dordrecht) wordt georganiseerd. Het concert draagt de titel:

Night of the Proms

Het concert wordt een ongekend evenement. Iedereen is welkom om het eerste concert in het vernieuwde theater mee te maken. De Dordtse muziekwereld presenteert zich met de Vereenigde Orchest Vereeniging, de Dordtse mannenkoren KNA en Bravi Bravi, het Ivietkoor Al Naharot. en de Balletschool “De Singel”. Het Carmel Quintet met zijn Jiddische en kletzmer muziek zal het concert extra glans geven. De bekende tenor Marten Smeding, sopraan Graziella Frerichs en bariton Doron Peper zullen met hun soli schitteren in de opera aria’s, die weer als van ouds zullen klinken in het vernieuwde Kunstmin, dè concertzaal van Dordt. Ook het publiek zal zijn stem mogen laten klinken tijdens de Community Singing.

Noteer vast in uw agenda:

Zaterdagavond 18 oktober 2014, aanvang 20.15 uur in Kunstmin. Houd de kranten nauwlettend in de gaten. Binnenkort wordt het programma bekend gemaakt. SBC probeert de toegangsprijzen zo laag mogelijk te houden en zoekt daarvoor financiële steun bij sponsoren.

Informatie:

Stichting Bijzondere Concerten

secretaris Bertie Rodrigues 

secretariaat@concertendordrecht.nl

tel. 06 46035540

 

Aankondiging:

Rock the War

Met de leerlingen van Codarts Rotterdam, Hogeschool voor de Kunsten, en een dansgroep van ToBe wordt gewerkt aan een matineevoorstelling op 18 oktober 2014, vooraf gaande aan het avondconcert. SBC hoopt ook hiervan de organisatie rond te krijgen.

 

Deel dit bericht met je vrienden!