dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Groen Links wil andere plek voor wallabies in Ark van Noach

28 augustus 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT -  De dieren, die in het ruim van de Ark van Noach in Dordrecht worden gehouden, moeten naar buiten. Dat vindt GroenLinks in Dordrecht. Ze leven volgens de partij in veel te kleine ruimtes zonder daglicht.

Eigenaar en bouwer van de Ark van Noach, Johan Huibers, heeft poppen gebruikt om het bijbelse verhaal te vertellen van de Ark. Maar er staan ook een paar levende pony's, geiten en wallabies. Vooral tegen het houden van die kleine kangaroes in het schip heeft GroenLinks grote bezwaren.

Lusteloos
Volgens fractievoorzitter Kitty Kruger van GroenLinks hebben de wallabies een veel groter leefgebied nodig. "Als je weet dat wallabies zo'n 200 vierkante meter nodig hebben om lekker te rennen en te spelen, te leven. Ze zitten nu, denk ik, op 20 vierkante meter. De keer dat ik ze heb gezien lagen ze er ook lusteloos bij. Wallabies hebben rust nodig en dat lukt ook niet met de bezoekers die de hele tijd langs hun hok lopen."

Kruger hoopt dat mensen haar via social media willen steunen en Johan Huibers willen oproepen om een andere plek te zoeken voor de levende have. "Er zijn dierentuinen, zelfs parken voor wallabies en hertenkampen. Dat zijn betere plaatsen dan het ruim van een schip."

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

ark GroenLinks kangaroes
Deel dit bericht met je vrienden!