zaterdag 19 september 2020

Alles over Dordrecht

Emma wint eerste Bekerwedstrijd (7-5)

25 augustus 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zondag 23-8 stond de bekerwedstrijd tegen DIA Za1 op het programma. Emma trof een voetballend goede ploeg die afgelopen jaar op penalty's promotie naar de 3de klasse is misgelopen. Toch kwam Emma vroeg op voorsprong door een oplettende Joey die een pass achterin doorzag en vrij door kon gaan op de keeper. Vanaf dat moment was de wedstrijd onnavolgbaar. Zij scoorde de 1-1, waarop nick beheerst vanaf randje 16 de bal in de verre hoek krulde, 2-1. Niet lang daarna viel via de counter de 2-2. Enkele minuten later werd Rickson gevloerd in de 16 en schoot Roystone de penalty beheerst binnen. Voor rust wist DIA nog 2x te scoren, 4-3 voor DIA dus. DIA had het betere van het spel voor rust. Zij speelde 4-4-2, en Emma kreeg geen grip op de 2 technisch vaardige spitsen van DIA.

De 2de helft gaf een heel ander beeld. A1 speler Rodney maakte zijn debuut en kwam als linksback het veld in. Al vroeg in in de 2de helft kwam Emma op 4-4, Michael Leenheer kopte goed raak uit een corner van Joey. Vervolgens kwam DIA, via een goede individuele actie van de spits en de daarop volgende voorzet die goed werd afgerond door de andere spits, op 5-4 voorsprong. Emma liet zich niet kennen. Direct vanaf de aftrap liep Joey door en Nick legde de bal over de verdediging, waarop Joey de bal langs de uitkomende keeper schoot. 5-5. Na deze goal maakte de volgende 2 A1 spelers hun debuut, Yassin en Bram kwamen erin. Emma bleef doorgaan voor de winst en die kwam er ook. Joey legde een vrije trap af op Yassin die goed vanaf 20 meter raak schoot en dus scoorde bij zijn debuut. Vervolgens was het vooral tegenhouden voor Emma. Uit de counter, en na een goede pass van Randy, scoorde Nick de 7-5. In de laatste minuut kreeg de enthousiaste Yassin nog een rode kaart, hij ging iets te hard door op de tegenstander. Een onvergetelijk debuut dus. Scoren en rood pakken.

Opstelling: Lawrence; Randy, Ali ('46 Rodney), Martin, Michael Leenheer; Lars, Roystone, Joey; Rickson ('70 Yassin), Nick, Burak ('60 Bram).

Gezegd moet worden dat er nog een hoop spelers gemist werden door vakanties. Vooral verdedigend was het improviseren en moet Randy op de voor hem onbekende rechtsback positie spelen. Ook moesten jongens direct na hun vakantie een hele wedstrijd aan de bak (Martin, Randy). Complimenten aan de A1 jongens die goed invielen en lieten zien dat ze over talent beschikte.

Lees meer over:

voetbal sc emma
Deel dit bericht met je vrienden!