zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Ambachters fietsen voor (De) Hoop

25 augustus 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Driehonderd wielrenners stappen op 4 september in Dordrecht op de fiets voor Cycle for Hope, een toertocht die in Nederland zijn weerga niet kent. In estafettevorm leggen 25 teams in 48 uur tijd 1200 kilometer af om op 6 september weer af te stappen in Dordrecht.
Ook enkele Ambachters fietsen mee met deze tocht. Met het Benito Cycling Team fietsen Raymond van Egmond, Jaap-Willem Platschorre en Thomas Pos mee. Ook in het begeleidingsteam zitten enkele dorpsgenoten: Mark van Haaften, Edwin Baggerman en Adriaan Pons zijn als begeleiders respectievelijk teamcaptain betrokken. Diverse bedrijven uit Hendrik-Ido-Ambacht completeren de lokale inbreng door hun betrokkenheid als sponsor.

Benito Cycling Team
Het Benito Cycling Team bestaat in totaal uit 3 subteams van 4 wielrenners, die ieder minimaal 4 etappes voor hun rekening nemen. Iedere renner fietst dus ongeveer 400 kilometer! Verder zorgen in totaal 10 begeleiders voor een goed verloop van de tocht voor dit team. “We hebben goed getraind en dit jaar al duizenden kilometers in de benen. Het slaaptekort en het ’s nachts rijden maakt deze tocht extra zwaar”, aldus Raymond van Egmond, die de tocht dit jaar voor de derde keer hoopt te volbrengen.

Teamcaptain Adriaan Pons ook ervaring; vorig jaar was hij er ook al bij. “Graag ondersteun ik ook in 2014 het team in het afzien tijdens de Cycle for Hope! Prachtig om zo om te zien naar de ander…”, Thomas Pos is betrokken geweest bij de communicatie: “Een van onze sponsors heeft de mooie website www.benitocyclingteam.nl gemaakt. Op die manier proberen we ook particulieren te informeren over ons doel. En via de donatie-knop op de website krijgen we veel mooie reacties en bijdragen.”

Cycle for Hope
Cycle for Hope is een sponsortocht voor Stichting De Hoop. Deze stichting ondersteunt vanuit Dordrecht en vanuit regionale projecten in het hele land daklozen, verslaafden, ex-prostituees en kwetsbare kinderen en tieners.
“Deze toertocht is een essentieel sponsorevenement, want veel van de hulp is hiervan financieel afhankelijk”, zegt Frank Swinkels, directeur van Stichting Vrienden van De Hoop. “Vorig jaar hebben 19 teams 500.000 euro opgehaald, een bedrag dat we in 2014 proberen te overtreffen. Om de projecten van De Hoop te kunnen voortzetten is 650.000 euro nodig.”

Foto: Sfeerbeeld van de Cycle for Hope in 2013
Cycle for Hope is – in zijn huidige vorm – in 2012 in het leven geroepen. In twee jaar tijd is het uitgegroeid tot het grootste sponsorevenement op de fiets in Nederland. Voor het eerst is er dit jaar voor gekozen het complex van De Hoop in Dordrecht als vertrek- en eindpunt van de toertocht in te richten. “We verwachten 6 september zeker 2.000 mensen op ons terrein om de wielrenners te onthalen”, aldus Frank Swinkels.

De tocht strekt zich uit over het hele land en slingert vanuit Dordrecht via Katwijk aan Zee, Assen, Ambt Delden, Beekbergen, Vessem, Roosendaal en Kamperland door bijna alle provincies in Nederland. Via www.cycleforhope.nl/live zijn de Ambachters van het Benito Cycling Team live te volgen. ”We hopen op veel betrokkenheid en steun voor dit belangrijke en mooie doel.”, zegt Jaap-Willem Platschorre voor hij met het team vertrekt voor een pittige avondtraining van 120km.

Lees meer over:

fietsen de hoop
Deel dit bericht met je vrienden!