Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Aangepaste verkeersmaatregelen Oranjelaan

22 augustus 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Van vrijdag 22 augustus 9.00 uur tot maandag 25 augustus 6.00 uur wijzigt de verkeerssituatie op de kruising Oranjelaan-Sumatraplein. De westelijke rijbaan van de Oranjelaan is afgesloten tot aan de verkeerslichten op de kruising van de Oranjelaan en het Sumatraplein. De verkeerslichten zijn tijdens de wegafsluiting buiten werking en verkeersregelaars begeleiden het doorgaande verkeer op de kruising.

Dit weekend verbindt HVC de warmteleiding op de Oranjelaan met de warmteleiding op het Sumatraplein. Vanaf het Sumatraplein is via een grondboring de warmteleiding naar de middenberm van de Oranjelaan aangelegd. Vanaf de middenberm moet deze warmteleiding nu aangesloten worden op de warmteleiding onder de westelijke rijbaan van de Oranjelaan. Hiervoor wordt een sleuf gegraven op de westelijke rijbaan ter hoogte van het Sumatraplein en is er tijdelijk geen verkeer mogelijk. De kruising Oranjelaan-Groenedijk is tijdens de werkzaamheden afgesloten.

Warmtenet Dordrecht
Dordrecht wil nog duurzamer. Nu worden in Dordrecht nog te veel fossiele brandstoffen gebruikt, terwijl lokaal duurzamere alternatieven beschikbaar zijn. Gemeente, woningcorporaties Woonbron en Trivire en HVC zetten zich daarom samen in voor een collectief warmtenet dat ongebruikte energie benut. Hierdoor kan een flinke hoeveelheid CO2 gereduceerd worden. Binnen enkele jaren wordt het warmtenet uiteindelijk zo’n 17 km lang en zal het ongeveer 10.000 woningen en bedrijven van duurzame warmte voorzien.

Deel dit bericht met je vrienden!