donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Actieve instaprondleiding in Dordrechts Museum

14 augustus 2014

DORDRECHT - Moderne en hedendaagse kunstwerken staan centraal in twee tentoonstellingen tijdens de actieve instaprondleiding op zondag 17 augustus. De rondleiding laat in de tentoonstelling UMZUG werken zien van de Dordtse kunstenaar Ton Kraayeveld. In De Koning te Rijk wordt stilgestaan bij een selectie werken uit het langdurig bruikleen van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed.

UMZUG toont Kraayevelds werk van de laatste 10 jaar.
De kunstenaar schildert en tekent een wereld waarin onder andere kantoren, wachtruimtes, logo’s en losse woorden veelvuldig voorkomen. Het is een lege neutrale wereld waarbij de kijker wordt uitgedaagd om eigen gedachten op het doek te projecteren.
 
De tentoonstelling De Koning te Rijk laat 20ste-eeuwse Nederlandse schilderkunst zien afkomstig uit oude en nieuwe bruiklenen van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. De RCE beheert een deel van de kunstcollectie van de Nederlandse Staat en wil graag zoveel mogelijk laten zien in onder meer musea.

Van de meeste kunstenaars had het museum al werk in bezit en vormen de bruiklenen een waardevolle aanvulling. Andere kunstenaars, zoals Ferdinand Erfmann en Carel Willink, waren nog niet in de collectie vertegenwoordigd. 
 
Zo 17 augustus |14.30 uur | Dordrechts Museum | gratis excl. museumentree l aanmelden bij de balie op de dag zelf en vol=vol.
Deel dit bericht met je vrienden!