maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Eerste terrasschaak bij MERZ in binnenstad van Dordrecht

13 augustus 2014

Het weer kan nog roet in het eten gooien, maar als het aan spelers van de Willige Dame ligt krijgt Dordrecht er een terrastoernooi bij.

DORDRECHT – De kampioen van schaakclub de Willige Dame, Marcel Pluymert, is de aanjager van het eerste MERZ terras snelschaaktoernooi in Dordrecht. Aanstaande zondag begint dat om 12 uur en is er plek voor maximaal 24 snelschakers.

Merz is een voor schakers historische plek. In het verre verleden (augustus 1979) hield oud-wereldkampioen Max Euwe er nog een lezing.  De naam was toen de Bombardon. Het Dordtse Oranjedag snelschaaktoernooi werd er ook eens gehouden en de schaaksociëteit Taankade 100 hield er in  de bovenzaal op woensdagavond een competitie voordat de spelers verder gingen op dinsdagavond bij de Willige Dame in poffertjessalon Visser.

Het snelschaken gaat bij voldoende belangstelling op twee niveaus. Marcel wil daarom de competitie in twee groepen mogelijk maken. ,,Ter voorkoming van teleurstellingen is het goed om vooraf je op te geven, want er is op het terras echt maar plek voor maximaal 24 spelers.”   In elk geval één andere in Dordrecht bekende schaker Pluymert gaat zondag meedoen: de vader van de organisatie Piet.

Een aantal spelers, die met de Willige Dame 1 eind september terugkeert in de landelijke derde klasse KNSAB doet ook mee. Verder komen leden van schaakclub Dordrecht gezellig op het terras schaken. Als er regen op het bord kan vallen, is de bovenzaal beschikbaar.

Het toernooi is gelijk schaak PR en daar wil MERZ als horecagelegenheid in het oude Dordrecht nabij de Grote kerk wel ruimte voor maken. Mocht er draagvlak voor zijn, dan zal aan de Korte Kalkhaven 3 vaker in schaaktermen worden gedacht.

Overigens Dordrecht kent nog een traditie van buiten schaken: Peter van der Laars zorgde voor het zogeheten Peter van der Laars toernooi en aflevering 21 staat voor zaterdag 6 september in de boeken.

 

 

 

Gegevens van Marcel Pluymert voor:

Zondag de 17e is er het eerste MERZ Terras Snelschaaktoernooi van 12 tot 18 uur. 5 min p.p.p.p.

 

Er is plaats voor maximaal 24 spelers. Wie er mee willen doen kunnen mij bereiken via: marcelpluymert@gmail.com of 06-51282535

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!