donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Drechtsteden scoren niet in nationale inventarisatie "Wandelen met een beperking"

11 augustus 2014

DRECHTSTEDEN –  In de regio zijn nog geen wandelpaden erkend die ook mensen met een handicap in beweging brengen. De stichting Groen en Handicap maakt geen melding - in het met recente boekje over toegankelijke wandelpaden in Nederland – van de Drechtsteden. Ook de website van de organisatie ontbreken plaatsen uit de Drechtstreek, zoals Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht, Sliedrecht, Papendrecht en  Alblasserdam.

In 2013 werd begonnen om wandelpaden in kaart te brengen voor mensen met een belemmering. De stichting is daarbij mede afhankelijk van mensen die de wandelpaden beoordelen in een ambassadeursrol.

(info landelijk)

Wandelen, goed voor elkaar

Het project Wandelen, goed voor elkaar! is opgezet door Kenniscentrum Groen & Handicap. Ons doel is om alle wandelpaden in Nederland die toegankelijk zijn voor mensen met een handicap in kaart te brengen en op deze website te publiceren. Dat doen we met de hulp van ambassadeurs die de wandelpaden inspecteren en de stand van de toegankelijkheid inventariseren.

Verdere informatie over Kenniscentrum Groen & Handicap is te vinden op de website www.natuurzonderdrempels.nl

 

Lees meer over:

wandelen beperking
Deel dit bericht met je vrienden!