vrijdag 21 januari 2022

Alles over Dordrecht

Ondernemingskamer Gerechtshof Amsterdam buigt zich over medezeggenschap bij Pensioenfonds DuPont Dordrecht

7 augustus 2014

DORDRECHT – De Ondernemerskamer van het Gerechtshof in Amsterdam buigt zich over de (nieuwe) medezeggenschap bij het Pensioenfonds van DuPont in Dordrecht. De deelnemersvergadering vindt dat het bestuur voor de toekomst de medezeggenschap verminderd. Daarom zijn negatieve adviezen afgegeven over besluiten van het bestuur.

De positie van werknemers en gepensioneerden zou verminderen, terwijl nieuwe wetgeving juist het bestuur de ruimte had gegeven meer inspraak mogelijk te maken. De deelnemersraad zegt ook dat het bestuur van het fonds voorbij is gegaan aan instemmingsrecht.

Volgens het bestuur is het besturen van een fonds niet meer iets, dat je er als hobby bij kan doen. Volgens het bestuur zou er niet zoveel zijn veranderd, want zowel werkgevers als werknemers vertegenwoordigers zitten in het nieuwe bestuur.

Deel dit bericht met je vrienden!