donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Oud-raadslid Harry Basters met trots herdacht in ,,zijn" Grote Kerk

6 augustus 2014

DORDRECHT – De dankdienst voor het leven van oud-gemeenteraadslid ing. H.J. (Harry) Basters was vandaag in wat zeker ook zijn Grote Kerk kon worden genoemd.

De bekende Dordtenaar, die meer dan vijftien jaar als raadslid en commissielid de VVD-gemeenteraadsfractie diende en vertegenwoordigde,  overleed een week terug op 82 jarige leeftijd.

,,Harry Basters was voor ons een zeer betrouwbaar raadslid, waarop je altijd een beroep kon doen. Hij was ook een sociaal zeer bewogen iemand”, zo zegt VVD-fractievoorzitter Dirk Pols. Daarom vertegenwoordigde Harry Basters ook vaak overdag, na zijn betaald werkzaam leven, de VVD bij verschillende gelegenheid. Het was oprecht en betrokken zo een vriendelijk gezicht van de VVD.

Tot kort geleden bleef hij ook betrokken bij het werk van zijn partij de VVD en bezocht nog ledenvergaderingen. Dordrecht was ook zijn stad.

Daarom was Harry ook jarenlang de voorzitter van de Diaconie van de Hervormde gemeente van Dordrecht, die zicht vooral bezig hield met de noden van mensen dichtbij of verderweg.

Beeldbepalend was zijn betrokkenheid en die van zijn vader en zwager bij de laatste grote restauratie van de Grote Kerk. Zij begeleiden vanuit hun technisch/bouwkundige kennis het werk om het symbool van en voor Dordrecht voor de toekomst te bewaren.

Harry Basters werd bij het afscheid in zijn Grote kerk door mensen die het woord voerden met trots herdacht.

Foto: Fokko van der Straaten.

 

 

Lees meer over:

Grote Kerk Harry Basters
Deel dit bericht met je vrienden!