zondag 27 september 2020

Alles over Dordrecht

Dordtse jongeren gaan op bezoek bij het Corrie ten Boomhuis in Haarlem

4 augustus 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het huis van Corrie ten Boom is vandaag de dag een museum. Het staat aan de Barteljorisstraat 19 in Haarlem.

Een deel van de woning is zo ingericht dat het overeenkomt met hoe het er in de veertiger jaren van de vorige eeuw, dus ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, heeft uitgezien. Bezoekers kunnen er de “Schuilplaats” zien, een smalle ruimte achter een valse muur in de slaapkamer van Corrie. Hier waren Joodse onderduikers en anderen veilig voor de Nazi’s.

Op zaterdag 30 augustus willen we het Corrie ten Boomhuis met een groep jongeren en (jong)volwassenen uit Dordrecht en omgeving bezoeken. We verzamelen om 11.00 uur aan de Wijnstraat 117 te Dordrecht (Let op: neem je eigen lunchpakketje mee). Na een korte presentatie en introductie vertrekken we vervolgens om ongeveer 11.45 uur richting Haarlem.

Dit willen we doen per auto dus geef bij je opgave aan of je over eigen vervoer beschikt. Degene die geen auto tot hun beschikking hebben, delen wij van te voren in bij hen die er wel één hebben. Rond 16.00 uur hopen we de terugreis naar Dordrecht te maken.

Als bezoekers worden we door een gids rond geleid en krijgen daarbij informatie over Corrie, haar familie en het huis. Alle gidsen zijn vrijwilligers. De gidsen vertellen de inspirerende geschiedenis van deze familie en hun motivatie als zij de gasten door het huis leiden. De geschiedenis van de familie Ten Boom getuigt van hun liefde voor en betrokkenheid bij het Joodse volk.

Dit huis is opnieuw een “open huis”, net zoals in de tijd toen de Ten Booms hier woonden. Het museum is een gedenkteken voor deze familie die als christenen leefden door de genade van en in gehoorzaamheid aan God. Dat de bezoekers door hun voorbeeld geïnspireerd mogen worden. Dit oude huis herbergt een belangrijke boodschap voor iedereen vandaag.

Maximaal 20 personen per groep. De toegang is gratis. Voor de reservering wordt een bijdrage van € 2,50 per persoon gevraagd (te voldoen op de dag zelf bij het Corrie ten Boomhuis).  Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom.

Voor meer informatie en opgave: Bonfire Dordrecht / Manuel van den Ouden manuel@stichtingvuurenvlam.nl of 078-737 03 65 (kantoortijden: ma, woe, vr)

Deel dit bericht met je vrienden!