zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Vrijdag stille tocht door Dordrecht ter herdenking slachtoffers vliegramp

29 juli 2014

DORDRECHT - (bron RTV Rijnmond)  In Dordrecht wordt vrijdagavond een stille tocht gehouden voor de Dordtse slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. De gemeente heeft daar dinsdag toestemming voor gegeven. De ramp kostte aan drie Dordtenaren het leven.

De stoet vertrekt na half zes bij Intree, aan de Spuiboulevard. Vanaf daar voert de tocht door de binnenstad. Bij het Damiatebolwerk worden bloemen gelegd.

Na een minuut stilte worden rondom de Wolwevershaven witte ballonnen met helium opgelaten. Een sponsor heeft duizend witte ballonnen beschikbaar gesteld. Deelnemers worden verzocht witte kleding te dragen.

De organisatie wilde de tocht liever op zaterdag organiseren en vanaf het Statenplein vertrekken, maar kreeg daarvoor geen toestemming van de gemeente.

De nabestaanden zijn niet bij de organisatie betrokken. Kort na de ramp lieten ze de Dordtse burgemeester Arno Brok weten dat ze met rust gelaten willen worden. Daarom hebben zowel de organisatie als de gemeente geen contact met hen gezocht over de stille tocht.

Lees meer over:

slachtoffers stille tocht
Deel dit bericht met je vrienden!