donderdag 28 januari 2021

Alles over Dordrecht

Renovatie John F. Kennedyschool van start

28 juli 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het schoolgebouw aan de Eddingtonweg -een locatie van de John F. Kenndyschool- wordt grondig gerenoveerd. Een groot aandachtspunt bij de renovatie is duurzaamheid en energiebesparing. De renovatie duurt zeker tot de winter.

De schoolvakantie wordt vooral gebruikt voor het ingrijpende breek- en sloopwerk, zodat de leerlingen hier geen last van hebben. Het is niet mogelijk om de renovatie zonder overlast uit te voeren. Na de verbouwing in het pand, volgt de omgeving. Het schoolplein en de beplanting rondom het gebouw worden ook aangepakt.

Duurzaam
Bijzonder bij deze renovatie is de aandacht voor duurzaamheid en energiebesparing. Zo wordt het pand aangesloten op het restwarmtenet van HVC en worden gevels en daken voorzien van isolatie. Er wordt energiebesparende verlichting (LED) geplaatst. De dakkoepels worden vervangen door Solartubes (een soort spiegelcellen, die daglicht versterkt naar binnen brengen) waardoor minder kunstlicht nodig is. Er komt ook waterbesparend sanitair in de toiletgroepen. De mogelijkheid van zonnepanelen op het dak wordt nog onderzocht. Tot slot wordt het pand binnen en buiten geschilderd. Hiermee wordt  het pand weer toekomstbestendig en een aantrekkelijke onderwijslocatie.

Deel dit bericht met je vrienden!