donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Beveiligingsstudenten aan de slag in het Wantijbad

15 juli 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Studenten van de opleiding Beveiliger van het Da Vinci College in Dordrecht gaan vanaf woensdag 16 juli aan de slag in het Wantijbad.
Het openluchtzwembad aan de Badweg wil de beveiligers in spé op deze manier de kans geven om hun in de schoolbanken opgedane kennis in de praktijk te brengen. Voor het Wantijbad zijn de studenten een welkome ondersteuning van het eigen personeel.

,,Het mes snijdt dus aan twee kanten”, zegt bedrijfsleidster Inge Wouters van het Wantijbad. ,,Met de samenwerking met de grootste onderwijsinstelling in Dordrecht willen wij ook de binding met de stad vergroten.”

Buitenzwembaden zijn natuurlijk erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is daarom niet mogelijk om de leerling-beveiligers een volwaardige stage aan te bieden. De werkzaamheden die zij in het zwembad zullen verrichten, worden daarom als stage-opdracht beschouwd.

Er zijn vijf studenten geselecteerd die vanaf woensdag afwisselend in koppels in het zwembad aanwezig zullen zijn. Zij zullen onder meer worden belast met het controleren van kaartjes. Ook zullen de studenten een oogje in het zeil houden bij de fietsenstalling.

,,Ons badpersoneel moet toezicht houden bij de bassins. Met onze extra ogen en oren kunnen we er op drukke dagen voor zorgen dat het nog leuker wordt in het Wantijbad. Het is natuurlijk een domper als je er na een leuke dag achter komt dat jouw fiets is gestolen.”

Het Wantijbad heeft al goede ervaringen opgedaan met het samenwerken met het lokale onderwijs. Zo hebben leerlingen van het onderwijsleerbedrijf Herbouw de grondige opknapbeurt van het zwembad voor hun rekening genomen. ,,Met het resultaat zijn we zeer tevreden”, aldus Wouters.

Lees meer over:

stage wantijbad veiliging
Deel dit bericht met je vrienden!