dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

VVD wil dat de Dordtse gemeente sneller betaald aan bedrijven

14 juli 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Bedrijven die zaken doen met de gemeente Dordrecht moeten snel hun factuur betaald krijgen. Daartoe roept de Dordtse VVD het college van B&W op. De gemeente Dordrecht betaald nu nog een kwart van haar facturen te laat, blijkt uit onderzoek van de Nationale ombudsman en Dun&Bradstreet.

VVD Dordrecht dringt al enkele jaren aan op snellere betaling door de gemeente. Sinds 2012 is er wel een verbetering zichtbaar. De vertraging is teruggelopen van 16 naar 9 dagen, maar het aantal facturen dat te laat wordt betaald is niet afgenomen. “De overheid moet het goede voorbeeld geven. Elke dag vertraging is er een teveel,” aldus het Dordtse VVD raadslid Maarten Burggraaf. Hoe langer de betaling op zich laten wachten, des te meer uitgaven de ondernemers zelf moeten voorschieten. Vooral voor MKB’ers ligt dit zwaar op de maag. Daarnaast loopt ook de gemeente het risico op extra kosten. Na 30 dagen mogen bedrijven namelijk een boete en rente in rekening brengen.

Wettelijk is de gemeente verplicht om tenminste 90% van de facturen binnen een maand te betalen. De Dordtse VVD'ers willen dat 100% van de facturen op tijd betaald worden en heeft het college van B&W gevraagd of zij deze ambitie binnen een jaar wil gaan realiseren. “Enkele andere gemeenten hebben al laten zien dat het kan. Het wordt hoog tijd dat Dordrecht ook met haar betalingsgedrag hoog in de lijstjes komt als ondernemersvriendelijke gemeente,” onderstreept Maarten Burggraaf.

Lees meer over:

VVD bedrijven b&w
Deel dit bericht met je vrienden!