maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Imagocampagne 'Dordrecht, bijzonder dichtbij' zet stad landelijk verder op de kaart

11 juli 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Dordrecht Marketing heeft eind juni een nieuwe imagocampagne gelanceerd die de stad Dordrecht landelijk verder op de kaart zet. De campagne toont, in woord en beeld, de bijzondere plekken in Dordrecht. Binnen de campagne worden beelden getoond van bijzondere locaties in de stad, zoals de historische havens, het Nationaal Park de Biesbosch, het Energiehuis en het Groothoofd.

De beelden worden ondersteund met de boodschap ' Dordrecht, bijzonder dichtbij’. Deze boodschap geeft enerzijds weer dat de stad een unieke bestemming is die veel te bieden heeft en waar heel veel te ontdekken en te beleven is. Anderzijds dat Dordrecht dichtbij is. Voor velen zelfs erg dichtbij zeker in vergelijking met andere, vaak buitenlandse, bestemmingen, die men bezoekt. De eerste voorbeelden van de campagne waren begin dit jaar al langs onder andere de A16 te zien.

De campagne moet het gewenste beeld van en de associaties bij de stad Dordrecht verder versterken. Het is belangrijk dat steden bij mensen direct een beeld oproepen. Hoewel er in dat opzicht de afgelopen jaren al veel verbeterd is, blijkt uit onderzoek dat Dordrecht nog bij te veel Nederlanders relatief onbekend is. Het is van belang de positieve ontwikkeling op dat gebied nog verder te uit te bouwen.

De campagne wordt ingezet in de landelijke media, waaronder reclamespots op de landelijke publieke zenders en via de landelijke kranten. Er is voor deze media gekozen omdat uit onderzoek is gebleken dat deze door de doelgroep het meeste worden gebruikt.

Via de actiematige website www.dordrechtbijzonderdichtbij.nl kunnen bezoekers de spots nogmaals bekijken en tevens meer informatie krijgen over de vertoonde locaties. Via een button kan ook een speciaal informatiepakket worden aangevraagd.

In de afgelopen jaren heeft Dordrecht Marketing eerder imagocampagnes uitgevoerd. In eerste instantie een campagne waarin met zeer sprekende beelden een vergelijking werd gemaakt tussen Dordrecht en bekende plekken als Amsterdam, het Louvre en Brugge, Tevens is in samenwerking met National Geographic een special over Dordrecht geproduceerd. De huidige campagne is een vervolg op deze eerdere activiteiten..

Dordrecht Marketing heeft de campagne ontwikkeld in samenwerking met Dordtse bureaus Only The Brave en VM Audiovisuele Communicatie.

Bron: Dordrecht Marketing.

Lees meer over:

biesbosch energiehuis groothoofd
Deel dit bericht met je vrienden!