vrijdag 23 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Water actief beleven in onze regio deze zomer

11 juli 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / ALBLASSERDAM - In het waterrijke Zuid-Holland Zuid kun je deze zomer het water op allerlei manieren beleven. Maak een avontuurlijke tocht door de Biesbosch, ga kanoën op de Linge , huur een bootje of neem een van de vele pontjes.

Ponten en waterbussen
Bewoners en recreanten maken gretig gebruik van de moderne waterbussen rond Dordrecht en de vele (voet) veren in de regio. Fietsen gaan vaak gratis mee. Om naar het eiland Tiengemeten te komen pak je de veerboot. Het is één van de Deltapontjes in de Hoeksche Waard. In de Vesting3hoek zorgt de veerdienst voor een verbinding tussen Gorinchem, Woudrichem en Slot Loevestein.

Waterrondje
In Dordrecht kijk je vanuit de fluisterboot Dordtevaar met heel andere ogen naar de monumenten van Dordrecht. Varend langs in het water gebouwde huizen, onder duistere bruggen door, over een stukje Oude Maas en door de oudste haven van de stad zie je de belangrijkste monumenten. Maar ook met klassieke houten boten kun je Dordrecht en omgeving op unieke wijze ontdekken.

Hollandse jungle
De op zonne-energie varende rondvaartboten van het Biesboschcentrum Dordrecht maken korte en lange vaartochten door het Nationaal Park De Biesbosch. Avontuurlijk is een kanovaart door de smalle kreken van deze Hollandse jungle.

Zelf varen of gevaren worden
Bekijk het Lingelandschap eens vanaf het water en fiets vervolgens terug langs het lieflijk riviertje naar Leerdam. In Alblasserdam vaart de Jacoba van Beieren over het riviertje de Alblas richting molens van Kinderdijk. De Glasshopper, een milieuvriendelijke rondvaartboot met glazen opbouw, maakt deze zomer speciale pannenkoek- en lunchtochten en rondvaarten naar Kinderdijk.

Bootjes huren kan in alle soorten en maten in de regio zoals waterfietsen en kano’s bij Recreatieoord Binnenmaas, sampans en kano’s bij de Chinese Schouw, kano’s bij De Krom, De Lingehaven, Ammerse Boezem in de Alblasserwaard.

Kijk voor alle mogelijkheden op de VVV website

Lees meer over:

biesbosch kinderdijk rondvaart
Deel dit bericht met je vrienden!