donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Big Rivers zet Dordrecht tussen 10 en 20 juli weer op de kaart

9 juli 2014

DORDRECHT - Het Big Rivers Festival dat Dordrecht tussen 10 juli en 20 juli tot ver over het water op de kaart zet, heeft het gehele programma in een door Dordt centraal verzorgde krant gezet.

Het evenement wordt breed gedragen door vrijwilligers en mensen op sleutelposten. Daarover wordt op de website van Big River (waar ook het programma op staat) veel informatie gegeven. In 1998 was het eerste festival en in 2001 werd Big Rivers een stichting. Het organiseren van culturele evenementen in de breedste zin van het woord is de doelstelling van de stichting. Wil Stevens is de voorzitter van het bestuur.

Hij begon bij de gemeentelijke Culturele Raad (CR) en was ook directeur van de muziekschool.

Over Big Rivers

Het Big Rivers Festival had zijn eerste editie in 1998 onder de naam Bluesfestival Dordrecht. Stichting Big Rivers is opgericht op 27 juni 2001.

De Stichting Big Rivers heeft als doelstelling: het organiseren van culturele evenementen in de breedste zin des woords, welke evenementen mede tot doel hebben het promoten en mede onder de aandacht brengen van de stad Dordrecht.

Bestuur Stichting Big Rivers:

Erevoorzitter van Stichting Big Rivers is: Leo de Zwart, mede oprichter van het festival, oud bestuurslid van Stichting Big Rivers en van 1998 tot 2010 programmeur van het Big Rivers Festival.

Comité van Aanbeveling:

  • D. van Wijngaarden, directeur poppodium Bibelot
  • D. Ten veen, Oud-wethouder cultuur gemeente Dordrecht
  • M. Croese, directeur Classic Young Masters
  • MR. M.a.v. van Aardenne, Advocaat

De organisatie van het Big Rivers Festival bestaat uit:

Festivalcoördinatie 

Bas de Zwart Evenementen

Festivalbureau

Big Rivers is geregistreerd als ANBI 

 

Deel dit bericht met je vrienden!