donderdag 6 mei 2021

Alles over Dordrecht

Enkele straten in de binnenstad tussen 11 en 15 juli afgesloten voor filmopnames 'Apenstreken'

8 juli 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De binnenstad van Dordrecht blijft een gewilde locatie als decor voor Nederlandse speelfilms. Zo hadden we al de films Zwartboek, De Avonden en kinderfilms zoals Pietje Bel, Dolfje Weerwolfje op bezoek en onlangs nog Dummy de Mummy. En nu wordt de kinderspeelfilm Apestreken van Johan Nijenhuis aan de lijst toegevoegd.
 
De producenten zullen filmen op diverse locaties in de binnenstad en krijgen daarvoor een vergunning. Daarnaast zijn op de diverse locaties ontheffing verleend voor materiaalwagens en crewauto’s.
 
Verkeer
Enkele straten in de binnenstad worden gedurende een dag afgesloten voor doorgaand verkeer. Als u vaak in deze straten rijdt, houd u er dan rekening mee dat u zult moeten omrijden. Het verkeer wordt ter plekke, met borden omgeleid en er worden ook (extra) verkeerregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.
 
Het gaat om deze straten:
11 Juli: Pottenkade en de Onze Lieve Vrouwen Kerktoren
12 juli: Hof, Hofstraat, Hofsteeg en  de Wijnbrug
13 Juli: Munt, Wijnstraat en de Wijnbrug
14 Juli: Hof, Hofstraat, Hofsteeg en de Wijnbrug
15 Juli: Pottenkade en Voorstraat
Op de Pottenkade zullen de producenten 11 juli ook een steiger in de gracht neerleggen en er zullen boten varen en aanmeren in de gracht.

De film
Ruim honderd jaar na de verschijning van de prachtige schoolplaten en tekeningen van Cornelis Jetses, komen deze tot leven in de familiefilm Apestreken. Met in de hoofdrollen Aap, Noot, Mies, Wim, Zus, Jet, Teun, Gijs en Kees van het bekende door de onderwijzers Jan Lighthart en Hendericus Scheepstra ontwikkelde leesplankje. Ook de kleuters Ot & Sien spelen in de film mee.

Deel dit bericht met je vrienden!