woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

Wethouder Lambrechts op de koffie bij 750ste gast Rivas Zorghotel tijdens werkbezoek

7 juli 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het Rivas Zorghotel Dordrecht kreeg donderdag 3 juli bezoek van de Dordtse wethouder Karin Lambrechts. Tijdens het werkbezoek kreeg zij een rondleiding en ging ze in gesprek over de revalidatie en zorg in het zorghotel. Als afsluiting van haar werkbezoek was er een koffiemoment met de gasten. Onder hen ook de 750ste gast van het Rivas Zorghotel Dordrecht: mevrouw Jenny Boogaard uit Hardinxveld-Giessendam.

Kennismaking
Het werkbezoek van de wethouder aan het Rivas Zorghotel was een eerste kennismaking na de gemeenteraadsverkiezingen eerder dit jaar. ‘Door de rondleiding en het uitwisselen van verhalen met medewerkers en gasten kreeg de wethouder een goed beeld van wat revalideren in het zorghotel betekent’, vertelt Maurits Poirot, regiomanager bij Rivas.

Ook de samenwerking met het Albert Schweitzer ziekenhuis en eventuele vervolgzorg kwamen aan bod. Maurits: ’Mensen die na een ziekenhuisopname revalidatie of zorg nodig hebben, kunnen hiervoor tijdelijk in het Rivas Zorghotel Dordrecht verblijven. En mensen die bij het verlaten van het zorghotel thuis nog zorg nodig hebben, kunnen direct bij thuiskomst rekenen op thuiszorg en – indien nodig – zorghulpmiddelen, personenalarmering et cetera.’

750ste gast
De afsluiting van het werkbezoek kreeg een feestelijk tintje, doordat het Rivas Zorghotel deze week zijn 750ste gast verwelkomde. Mevrouw Boogaard uit Hardinxveld-Giessendam mocht de felicitaties van de wethouder in ontvangst nemen. ‘Een mooi moment om samen met de wethouder te vieren’, zegt Wieny Blanken, teamleider bij het Rivas Zorghotel Dordrecht. ‘We openden onze deuren in september 2011. Dat we inmiddels al 750 gasten hebben mogen ontvangen is geweldig.’

Lees meer over:

rivas zorghotel
Deel dit bericht met je vrienden!